Kókusztorta recept

Kókusztorta
Kókusztorta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsőre nem sikerült a tejes, lisztes, búzadarás massza, nagyon lisztízű lett. Ezért újra elkészítettem, de kihagytam belőle a lisztet. Így egy sűrű tejbegrízt kaptam, ami a többi hozzávalóval összekeverve nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Mivel elég sok kókusz kell bele, így én a tetejét már  nem azzal szórtam meg, hanem színes szórócukorral.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókusztorta főzött, grízes krémmel

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket 5 ek vízzel és a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, és még egy kicsit verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszelék kétharmadát, a lisztet és a citromhéjat, és lazán összekeverjük. 
  3. A masszát vajjal kikent, lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kisütjük. 
  4. A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet, és a darával sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a lekvárral habosra keverjük, majd apránként beleforgatjuk a kihűlt pépet. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és jól átkeverjük.
  5. A kihűlt tortát lapjában kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, tetejét is bevonjuk vele, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 417
elküldve: 1
receptkönyben: 113
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

Hozzászólások (2)

hapici
hapicip, 2010-06-25 15:49

Gratulálok, nagyon szépen néz ki, biztos finom is. Ezek szerint a krémbe nem kell a 15 dkg liszt?

Dorka
Dorkap, 2010-06-25 17:04

Szia Hapici!

Köszönöm , igen , nagyon finom torta. A recept szerint kell bele a 15 dkg liszt , viszont én úgy tapasztaltam,hogy felesleges beletenni. Legalábbis nekem túl lisztízű lett. Ezért is készítettem el másodjára, liszt nélkül. Az állaga és az íze is jobb lett. Üdv: Dorka

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
626