Kókusztejes kapros vegán patiszonfőzelék recept

Kókusztejes kapros vegán patiszonfőzelék
Kókusztejes kapros vegán patiszonfőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátom kapott egy receptet, aminél a köret egy kapros-kókusztejes cukkini ragu volt. Elsőre meglepőnek hangzott a kapor és a kókusztej, de finom volt. Ettől ihletve csináltam ezt a főzeléket, aminek legnagyobb dicsérete az volt, hogy a gyerekek pillanatok alatt befalták. :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

főzelék vegáknak, patiszonos főzelék, kókusztejes főzelék patiszonból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patiszont meghámozzuk, kimagozzuk, és lereszeljük.
  2. A hagymát meghámozzuk, és kockára vágjuk.
  3. Az olajat megmelegítjük, beletesszük a frissen tört borsot, majd a hagymát. Sózzuk. A hagymát megdinszteljük.
  4. Mikor a hagyma kezd üveges lenni, hozzákeverjük a patiszont. Kevergetjük, és öntünk alá annyi vizet, hogy majdnem elfedje. Beletesszük a babérlevelet.
  5. Mikor a patiszon kezd puhulni, hozzáöntjük a kókusztej nagy részét. Egy kicsit félreteszünk, ezzel csomómentesen elkeverjük a kukoricakeményítőt.
  6. Beletesszük az apróra vágott kaprot. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e a főzelék.
  7. Végül besűrítjük a keményítős kókusztejjel.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 684
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Prospero

Mióta szakács: 2012.04.22.
8 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PillangoButterfly
PillangoButterfly v, 2015-09-20 14:53

Érdekes ízű, kicsit szokatlan kókusztejjel. Nem bántam meg, de nem fogom mindig így csinálni.

299