Kókuszpalacsinta mangóval recept

Kókuszpalacsinta mangóval
Kókuszpalacsinta mangóval
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna kihasználni a mangószezont, és kicsit a termőhelyén érezni magamat, ezért párosítottam kókusszal. A palacsinta alapreceptje a Chocolates and Chai blogról származik - nagyon szép vastag palacsinták lesznek.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha a mangó nem elég édes, kiegészíthetjük egy kis mézzel/juharsziruppal:
Én szívesen fogyasztom a mangót egy kis csilipehellyel megszórva.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókuszos palacsinta mangóval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat érdemes a palacsintasütőben felolvasztani, és kicsit hűlni hagyni.
  2. Keverjük össze külön tálban a száraz és nedves hozzávalókat. A tojásos keveréket habverővel verjük fel egy kicsit. Vigyázzunk, ne legyen túl forró az olvasztott vaj!
  3. Keverjük össze lazán a két elegyet, de ne keverjük túl. Nem baj, ha kicsit csomós. Ha túlkeverjük, lapos lesz a tészta.
  4. Kevés vajon, közepes hőfokon süssünk tenyérnyi palacsintákat. Mikor buborékos a teteje, megfordíthatjuk.
  5. Darabolt mangóval tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Noncsiga

Mióta szakács: 2009.05.05.
12 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

685