Kókuszos tiramisu Iluska konyhájából recept

Kókuszos tiramisu Iluska konyhájából
Kókuszos tiramisu Iluska konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel szeretjük a kókuszos dolgokat, ezért is próbáltam ki a tiramisu kókuszos változatát. Hát mit mondjak, egyből mindenkinek elnyerte tetszését. Azért írtam a krémhez 2 vagy 3 tojást, mert mind a két mennyiséggel finom. Ha több tojásunk van, készítsük 3-mal, de 2-vel is jó.

hozzávalók / 4 adag

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 27 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • pici szódabikarbóna

Krémhez:

  • 1 doboz mascarpone (25 dkg)
  • 2-3 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dl kókuszlikőr
  • 2 dl habtejszín

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu kókuszosan, kókuszlikőrös tiramisu, kókuszos tiramisu kávé nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, kettévágjuk, és egy tálba tesszük az egyik részt. A kókuszlikőrt elkeverjük a tejszínnel, és meglocsoljuk vele a tésztát.
  6. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A  2-3 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, majd a mascarponéhoz adagoljuk. A kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Végül a habbá vert 2-3 tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  7. A krém felét rákenjük a piskótára. Tetejére tesszük a másik fél tésztát, ezt is bekenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük összeérni.
  8. Tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 330
elküldve: 8
receptkönyben: 135
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
347 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)