Kókuszos tiramisu Iluska konyhájából recept

Kókuszos tiramisu Iluska konyhájából
Kókuszos tiramisu Iluska konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel szeretjük a kókuszos dolgokat, ezért is próbáltam ki a tiramisu kókuszos változatát. Hát mit mondjak, egyből mindenkinek elnyerte tetszését. Azért írtam a krémhez 2 vagy 3 tojást, mert mind a két mennyiséggel finom. Ha több tojásunk van, készítsük 3-mal, de 2-vel is jó.

hozzávalók / 4 adag

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 27 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • pici szódabikarbóna

Krémhez:

  • 1 doboz mascarpone (25 dkg)
  • 2-3 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dl kókuszlikőr
  • 2 dl habtejszín

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu kókuszosan, kókuszlikőrös tiramisu, kókuszos tiramisu kávé nélkül

elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült, kettévágjuk, és egy tálba tesszük az egyik részt. A kókuszlikőrt elkeverjük a tejszínnel, és meglocsoljuk vele a tésztát.
  6. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A  2-3 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, majd a mascarponéhoz adagoljuk. A kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Végül a habbá vert 2-3 tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  7. A krém felét rákenjük a piskótára. Tetejére tesszük a másik fél tésztát, ezt is bekenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük összeérni.
  8. Tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 119
elküldve: 8
receptkönyben: 134
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
319 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)