Kókuszos sütemény recept

Kókuszos sütemény
Kókuszos sütemény
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Babanézőben voltunk unokatestvéreméknél, ott ettem először ezt az egyszerű, mégis fimon sütit. Pár nap múlva már kértem is a receptet Évitől. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 300 g joghurt (2 pohár natúr, ez a pohár a mérce)
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1.5 bögre cukor
  • 2 db tojás

A rátét

Továbbá

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű kókuszos süti, habkönnyű kókuszszelet, joghurtos-kókuszos édesség

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük egy közepes méretű kivajazott, kilisztezett tepsibe.
  2. A kókuszreszeléket elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és egyenletesen rászórjuk a tésztára.
  3. Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük, vigyázva, mert könnyen megéghet. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
  4. Miután megsült, és kivettük a sütőből, a tejszínt egyenletesen ráöntjük, és hagyjuk megszilárdulni hűtőben.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 705
elküldve: 4
receptkönyben: 392
elkészítve: 5/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

Hozzászólások (19)

melcsiboszi
melcsibosziv, 2014-02-16 11:55

Joghurt éppen nem volt, házi kefirrel csináltam, nagyon finom lett! Bár legközelebb kicsit tovább kell majd szerintem sütni, így is egy óra hosszat sült, de nem lett ilyen szép piros a teteje, hanem kicsit potyog le róla a kókusz, de azért nagyon finom lett!!! :)

kicsicsibe
kicsicsibeszo, 2012-02-11 16:33

Ma elkészítettem a sütit...sajna nekem is nagyon sűrű lesz a tészta a megadott mennyiséggel,(mint írták itt mások is), annyira hogy még kenni sem tudtam (Bár tegyük hozzá én nem hazsnálok lisztet így darált mandula lett a tészta alapja...mondjuk ez 1:1-ben lisztkén viselkedik,nem szokott hozzá semmiből több kelleni), így tej helyett én beletettem még egy joghurtot. Bár következőnek inkább külön felverem a tojásfehérjét és az bizti lazítani fogja.
A másik, hogy elfelejtettem tejszínt venni.
Így én a tetejére valókat összekevertem 1,5-2 pohár joghurttal és azt tettem a tetejére.

Mindezek ellenére isteni lett szerintem. A párom imádja. És liszt mentesen még CH szegély is. Cukor helyett nálam a stevia volt az édesítő!

Lilian
Lilianp, 2012-02-10 16:06

Kedves Kicsicsibe!
Bár már régen készült nálunk ez a süti, nem emlékszem, hogy krémes lett volna. A tejszínt a tészta szívja fel egy az egyben.

Karneol
Karneolcs, 2011-12-08 18:59

Nagyon finom lett, csak annyira gyorsan készült és fogyott el, hogy a tejszínt elfelejtettem ráönteni :)

Patyomkin
Patyomkinh, 2011-08-22 16:23

Ugyan akkor már más lesz a neve :) , de próbáljátok ki kókusz helyett darált dióval is!
Nekem csak az volt itthon, így azzal készítettem el, a család másnap újabb adagot követelt!
Nagyon finom a tészta, nekem könnyen össze is állt, semmi problémám nem volt vele, viszont isteni finom lett!
Most már ki fogom próbálni azért kókuszosan is. ;)

Lilian
Lilianp, 2011-02-11 14:46

Kedves Letta89!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a süti. Nálunk nem emlékszem, hogy sűrű lett volna a tészta, de a sütés-főzés alapja a kreativitás, tejjel hígítani jó ötlet volt. Lily

Lilian
Lilianp, 2011-02-11 14:48

Kedves Ági!
Remélem a kezdetek ellenére ízlett a végeredmény. Lily

Letta89
Letta89sze, 2011-02-09 20:04

Kész a süti! :) Hűtéssel együtt. Nekem bejött, finom :) És szerencsére a tej sem vágta agyon.

Letta89
Letta89sze, 2011-02-09 15:19

Nálam is ez a helyzet... most sül a tészta a sütőben... Én sajnos kikeverni sem tudtam nagyon, így kénytelen voltam hozzá tejet önteni, remélem nem rontja el a dolgot....
Majd írok, hogy milyen lett. Kíváncsi vagyok :)

Letta

becseiagi
becseiagisze, 2011-02-09 14:19

Kicsit szkeptikus lettem az elején, mert a gépem alig akarta vinni a tésztát keverés közben; ragacsos volt és sűrű (mintha egy kis tej hiánya lenne, vagy ilyesmi) és a tepsibe téve alig tudtam elteríteni-elkenni a tésztát. Kicsit kevésnek is tűnt a tészta, és soknak a kókuszos keverék a tetejére. Most bent van a sütőben, már nagyon kíváncsi vagyok rá. Majd megírom, hogy milyen lett. :) Üdv: Ági

margaretta
margarettasze, 2011-02-09 10:50

Az Oetker egyis sütiskönyvében is benne van ez a süti (azt hiszem a Bögrés, poharas tészták-ban), és tényleg nagyon egyszerű, szaftos, finom édesség. Én sokszor sütöm, mikor hirtelen vendégek érkeznek, vagy oviba kell gyors sütemény. Mindennkinek ajánlom én is.

gregoreva
gregorevak, 2011-02-08 22:35

Nagyon egyszerű és nagyszerű finom igazi, zacskós habtejszínnel.Köszi, elmentve.:-))Éva-Anyóca

Lilian
Liliank, 2011-02-08 21:22

Köszi candyqueen!
Kicsit megelőztél a válasszal, de teljesen egyetértek veled. Mondjuk a főzőtejszínnek a nevében is benne van, hogy mire való (és arra tényleg jó). :)

Lilian
Liliank, 2011-02-08 21:18

Kedves Tündér 2000!
Nem kell megvárni, míg kihül, ahogy kivetted a sütőből, már öntheted is a tejszínt, ami semmi esetre sem főzőtejszín (hulalát én soha nem használtam, nem is fogok azok után, amit AzEszternél olvastam róla). Hogy mennyi idő a szilárdulás: a tejszín lehűti kicsit, de érdemes megvárni, míg a tepsi kihül. Ezután tesszük be a hűtőbe. Szerintem minimum egy óra a hűtőben. Őszintén szólva ezt még nem mértem soha, mert amikor készült utána még ebédet is főztünk, és ez volt a főfogás utáni desszert. Tehát pár órát biztosan a hűtőben ücsült. Lily

Lilian
Liliank, 2011-02-08 21:10

Kedves Becsei Ági!
Kis natúr joghurt, azt hiszem, a boltokban ez a 170 grammos? A lényeg, hogy nem a kb fél literes kiszerelés. És igen, simán a dobozból öntsd rá a tejszínt. Lily

Tündér 2000
Tündér 2000k, 2011-02-08 17:29

Nagyon jól hangzik,de....................
Ha kivettük a sütőből,meg kell várni hogy kihűljön?.....és milyen tejszint kell ráönteni,főzőt vagy hulalát?
Mennyi idő a szilárdulás,mit jelent milyen állagúnak kell lennie?
Üdv......

candyqueen
candyqueenk, 2011-02-08 21:16

Válaszolnék: A hulala nem tejszín, tessék már elfelejteni. De a főzőtejszínt is. Sima mezei tejszínt tessék használni, akármiről is legyen szó.

becseiagi
becseiagik, 2011-02-08 16:13

Szia! Mekkora poharas joghurtra gondoltál, kicsire vagy nagyra? A tejszínt csak úgy folyékonyan kell ráönteni? Üdv: Ági

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
1919