Kókuszos sütemény recept

megosztás
0
Kalória?
Kókuszos sütemény
Kókuszos sütemény
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Babanézőben voltunk unokatestvéreméknél, ott ettem először ezt az egyszerű, mégis fimon sütit. Pár nap múlva már kértem is a receptet Évitől. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű kókuszos süti, habkönnyű kókuszszelet, joghurtos-kókuszos édesség
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük egy közepes méretű kivajazott, kilisztezett tepsibe.
  2. A kókuszreszeléket elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és egyenletesen rászórjuk a tésztára.
  3. Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük, vigyázva, mert könnyen megéghet. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
  4. Miután megsült, és kivettük a sütőből, a tejszínt egyenletesen ráöntjük, és hagyjuk megszilárdulni hűtőben.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 229
elküldve: 4
receptkönyben: 423
elkészítve: 12/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aylah
Aylah / Aylah cs, 2015-04-23 11:32

Szia,
elkészítettem, sikert aratott. :) Seperc alatt összeállítható, és egész kiadós adag, nem utolsó sorban pedig finom. A hozzászólásokból okulva előszörre csak 3 pohárnyi lisztet kevertem a tésztába, és nekem is bőven elég volt ennyi, pedig nem is öntöttem nagyon teli a poharat. Köszönet a receptért! :)
Aylah

melcsiboszi
Melcsiboszi konyhája / melcsiboszi v, 2014-02-16 10:55

Joghurt éppen nem volt, házi kefirrel csináltam, nagyon finom lett! Bár legközelebb kicsit tovább kell majd szerintem sütni, így is egy óra hosszat sült, de nem lett ilyen szép piros a teteje, hanem kicsit potyog le róla a kókusz, de azért nagyon finom lett!!! :)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe szo, 2012-02-11 15:33

Ma elkészítettem a sütit...sajna nekem is nagyon sűrű lesz a tészta a megadott mennyiséggel,(mint írták itt mások is), annyira hogy még kenni sem tudtam (Bár tegyük hozzá én nem hazsnálok lisztet így darált mandula lett a tészta alapja...mondjuk ez 1:1-ben lisztkén viselkedik,nem szokott hozzá semmiből több kelleni), így tej helyett én beletettem még egy joghurtot. Bár következőnek inkább külön felverem a tojásfehérjét és az bizti lazítani fogja.
A másik, hogy elfelejtettem tejszínt venni.
Így én a tetejére valókat összekevertem 1,5-2 pohár joghurttal és azt tettem a tetejére.

Mindezek ellenére isteni lett szerintem. A párom imádja. És liszt mentesen még CH szegély is. Cukor helyett nálam a stevia volt az édesítő!

Lilian
Lilian / Lilian p, 2012-02-10 15:06

Kedves Kicsicsibe!
Bár már régen készült nálunk ez a süti, nem emlékszem, hogy krémes lett volna. A tejszínt a tészta szívja fel egy az egyben.

Karneol
Karneol cs, 2011-12-08 17:59

Nagyon finom lett, csak annyira gyorsan készült és fogyott el, hogy a tejszínt elfelejtettem ráönteni :)

Patyomkin
Patyomkin / Patyomkin h, 2011-08-22 15:23

Ugyan akkor már más lesz a neve :) , de próbáljátok ki kókusz helyett darált dióval is!
Nekem csak az volt itthon, így azzal készítettem el, a család másnap újabb adagot követelt!
Nagyon finom a tészta, nekem könnyen össze is állt, semmi problémám nem volt vele, viszont isteni finom lett!
Most már ki fogom próbálni azért kókuszosan is. ;)

Lilian
Lilian / Lilian p, 2011-02-11 13:46

Kedves Letta89!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a süti. Nálunk nem emlékszem, hogy sűrű lett volna a tészta, de a sütés-főzés alapja a kreativitás, tejjel hígítani jó ötlet volt. Lily

Letta89
Letta / Letta89 sze, 2011-02-09 19:04

Kész a süti! :) Hűtéssel együtt. Nekem bejött, finom :) És szerencsére a tej sem vágta agyon.

Letta89
Letta / Letta89 sze, 2011-02-09 14:19

Nálam is ez a helyzet... most sül a tészta a sütőben... Én sajnos kikeverni sem tudtam nagyon, így kénytelen voltam hozzá tejet önteni, remélem nem rontja el a dolgot....
Majd írok, hogy milyen lett. Kíváncsi vagyok :)

Letta

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi sze, 2011-02-09 13:19

Kicsit szkeptikus lettem az elején, mert a gépem alig akarta vinni a tésztát keverés közben; ragacsos volt és sűrű (mintha egy kis tej hiánya lenne, vagy ilyesmi) és a tepsibe téve alig tudtam elteríteni-elkenni a tésztát. Kicsit kevésnek is tűnt a tészta, és soknak a kókuszos keverék a tetejére. Most bent van a sütőben, már nagyon kíváncsi vagyok rá. Majd megírom, hogy milyen lett. :) Üdv: Ági

margaretta
margaretta / margaretta sze, 2011-02-09 09:50

Az Oetker egyis sütiskönyvében is benne van ez a süti (azt hiszem a Bögrés, poharas tészták-ban), és tényleg nagyon egyszerű, szaftos, finom édesség. Én sokszor sütöm, mikor hirtelen vendégek érkeznek, vagy oviba kell gyors sütemény. Mindennkinek ajánlom én is.

Lilian
Lilian / Lilian k, 2011-02-08 20:22

Köszi candyqueen!
Kicsit megelőztél a válasszal, de teljesen egyetértek veled. Mondjuk a főzőtejszínnek a nevében is benne van, hogy mire való (és arra tényleg jó). :)

Lilian
Lilian / Lilian k, 2011-02-08 20:18

Kedves Tündér 2000!
Nem kell megvárni, míg kihül, ahogy kivetted a sütőből, már öntheted is a tejszínt, ami semmi esetre sem főzőtejszín (hulalát én soha nem használtam, nem is fogok azok után, amit AzEszternél olvastam róla). Hogy mennyi idő a szilárdulás: a tejszín lehűti kicsit, de érdemes megvárni, míg a tepsi kihül. Ezután tesszük be a hűtőbe. Szerintem minimum egy óra a hűtőben. Őszintén szólva ezt még nem mértem soha, mert amikor készült utána még ebédet is főztünk, és ez volt a főfogás utáni desszert. Tehát pár órát biztosan a hűtőben ücsült. Lily

Lilian
Lilian / Lilian k, 2011-02-08 20:10

Kedves Becsei Ági!
Kis natúr joghurt, azt hiszem, a boltokban ez a 170 grammos? A lényeg, hogy nem a kb fél literes kiszerelés. És igen, simán a dobozból öntsd rá a tejszínt. Lily

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 k, 2011-02-08 16:29

Nagyon jól hangzik,de....................
Ha kivettük a sütőből,meg kell várni hogy kihűljön?.....és milyen tejszint kell ráönteni,főzőt vagy hulalát?
Mennyi idő a szilárdulás,mit jelent milyen állagúnak kell lennie?
Üdv......

candyqueen
CandyQueen / candyqueen k, 2011-02-08 20:16

Válaszolnék: A hulala nem tejszín, tessék már elfelejteni. De a főzőtejszínt is. Sima mezei tejszínt tessék használni, akármiről is legyen szó.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi k, 2011-02-08 15:13

Szia! Mekkora poharas joghurtra gondoltál, kicsire vagy nagyra? A tejszínt csak úgy folyékonyan kell ráönteni? Üdv: Ági

1919