Babanézőben voltunk unokatestvéreméknél, ott ettem először ezt az egyszerű, mégis fimon sütit. Pár nap múlva már kértem is a receptet Évitől. :)
Babanézőben voltunk unokatestvéreméknél, ott ettem először ezt az egyszerű, mégis fimon sütit. Pár nap múlva már kértem is a receptet Évitől. :)
Hozzászólások (20)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Szia,
elkészítettem, sikert aratott. :) Seperc alatt összeállítható, és egész kiadós adag, nem utolsó sorban pedig finom. A hozzászólásokból okulva előszörre csak 3 pohárnyi lisztet kevertem a tésztába, és nekem is bőven elég volt ennyi, pedig nem is öntöttem nagyon teli a poharat. Köszönet a receptért! :)
Aylah
Joghurt éppen nem volt, házi kefirrel csináltam, nagyon finom lett! Bár legközelebb kicsit tovább kell majd szerintem sütni, így is egy óra hosszat sült, de nem lett ilyen szép piros a teteje, hanem kicsit potyog le róla a kókusz, de azért nagyon finom lett!!! :)
Ma elkészítettem a sütit...sajna nekem is nagyon sűrű lesz a tészta a megadott mennyiséggel,(mint írták itt mások is), annyira hogy még kenni sem tudtam (Bár tegyük hozzá én nem hazsnálok lisztet így darált mandula lett a tészta alapja...mondjuk ez 1:1-ben lisztkén viselkedik,nem szokott hozzá semmiből több kelleni), így tej helyett én beletettem még egy joghurtot. Bár következőnek inkább külön felverem a tojásfehérjét és az bizti lazítani fogja.
A másik, hogy elfelejtettem tejszínt venni.
Így én a tetejére valókat összekevertem 1,5-2 pohár joghurttal és azt tettem a tetejére.
Mindezek ellenére isteni lett szerintem. A párom imádja. És liszt mentesen még CH szegély is. Cukor helyett nálam a stevia volt az édesítő!
A tejszíntő kicsit krémes lesz a süti????
vagy nem?!
Kedves Kicsicsibe!
Bár már régen készült nálunk ez a süti, nem emlékszem, hogy krémes lett volna. A tejszínt a tészta szívja fel egy az egyben.
Nagyon finom lett, csak annyira gyorsan készült és fogyott el, hogy a tejszínt elfelejtettem ráönteni :)
Ugyan akkor már más lesz a neve :) , de próbáljátok ki kókusz helyett darált dióval is!
Nekem csak az volt itthon, így azzal készítettem el, a család másnap újabb adagot követelt!
Nagyon finom a tészta, nekem könnyen össze is állt, semmi problémám nem volt vele, viszont isteni finom lett!
Most már ki fogom próbálni azért kókuszosan is. ;)
Kedves Letta89!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a süti. Nálunk nem emlékszem, hogy sűrű lett volna a tészta, de a sütés-főzés alapja a kreativitás, tejjel hígítani jó ötlet volt. Lily
Kedves Ági!
Remélem a kezdetek ellenére ízlett a végeredmény. Lily
Kész a süti! :) Hűtéssel együtt. Nekem bejött, finom :) És szerencsére a tej sem vágta agyon.
Nálam is ez a helyzet... most sül a tészta a sütőben... Én sajnos kikeverni sem tudtam nagyon, így kénytelen voltam hozzá tejet önteni, remélem nem rontja el a dolgot....
Majd írok, hogy milyen lett. Kíváncsi vagyok :)
Letta
Kicsit szkeptikus lettem az elején, mert a gépem alig akarta vinni a tésztát keverés közben; ragacsos volt és sűrű (mintha egy kis tej hiánya lenne, vagy ilyesmi) és a tepsibe téve alig tudtam elteríteni-elkenni a tésztát. Kicsit kevésnek is tűnt a tészta, és soknak a kókuszos keverék a tetejére. Most bent van a sütőben, már nagyon kíváncsi vagyok rá. Majd megírom, hogy milyen lett. :) Üdv: Ági
Az Oetker egyis sütiskönyvében is benne van ez a süti (azt hiszem a Bögrés, poharas tészták-ban), és tényleg nagyon egyszerű, szaftos, finom édesség. Én sokszor sütöm, mikor hirtelen vendégek érkeznek, vagy oviba kell gyors sütemény. Mindennkinek ajánlom én is.
Nagyon egyszerű és nagyszerű finom igazi, zacskós habtejszínnel.Köszi, elmentve.:-))Éva-Anyóca
Köszi candyqueen!
Kicsit megelőztél a válasszal, de teljesen egyetértek veled. Mondjuk a főzőtejszínnek a nevében is benne van, hogy mire való (és arra tényleg jó). :)
Kedves Tündér 2000!
Nem kell megvárni, míg kihül, ahogy kivetted a sütőből, már öntheted is a tejszínt, ami semmi esetre sem főzőtejszín (hulalát én soha nem használtam, nem is fogok azok után, amit AzEszternél olvastam róla). Hogy mennyi idő a szilárdulás: a tejszín lehűti kicsit, de érdemes megvárni, míg a tepsi kihül. Ezután tesszük be a hűtőbe. Szerintem minimum egy óra a hűtőben. Őszintén szólva ezt még nem mértem soha, mert amikor készült utána még ebédet is főztünk, és ez volt a főfogás utáni desszert. Tehát pár órát biztosan a hűtőben ücsült. Lily
Kedves Becsei Ági!
Kis natúr joghurt, azt hiszem, a boltokban ez a 170 grammos? A lényeg, hogy nem a kb fél literes kiszerelés. És igen, simán a dobozból öntsd rá a tejszínt. Lily
Nagyon jól hangzik,de....................
Ha kivettük a sütőből,meg kell várni hogy kihűljön?.....és milyen tejszint kell ráönteni,főzőt vagy hulalát?
Mennyi idő a szilárdulás,mit jelent milyen állagúnak kell lennie?
Üdv......
Válaszolnék: A hulala nem tejszín, tessék már elfelejteni. De a főzőtejszínt is. Sima mezei tejszínt tessék használni, akármiről is legyen szó.
Szia! Mekkora poharas joghurtra gondoltál, kicsire vagy nagyra? A tejszínt csak úgy folyékonyan kell ráönteni? Üdv: Ági