Kókuszos sárgaborsó-főzelék recept

Kókuszos sárgaborsó-főzelék
Kókuszos sárgaborsó-főzelék
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sárgaborsó-főzelék egy kicsit megbolondítva fűszerekkel és kókusztejjel. A végeredmény igazi különlegesség lesz!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

felesborsó-főzelék, pikáns indiai főzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, rászórjuk a mustármagot, és picit megpirítjuk.
  2. A kockára vágott hagymát is a serpenyőbe öntjük, és megszórjuk a római köménnyel. Kis pirítás után hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymákat is.
  3. Az üvegesre párolt hagymára öntjük a sárgaborsót, amit jól összekeverünk a hagymás alappal. Majd felöntjük az egészet vízzel, és ezután hozzáadjuk a fűszereket, úgymint kurkuma, cayenne bors és babérlevél. Majd közepes lángon 50 percig főzzük, vagy amíg meg nem puhult rendesen a sárgaborsó.
  4. A főzés legvégén hozzáöntjük a kókusztejet a sárgaborsóhoz és a friss apróra vágott chilit. Plusz ízlésünknek megfelelően sózzuk.
  5. Tálalásnál kevés joghurtot rakhatunk a főzelékre, és aki szereti, korianderzölddel is megszórhatja.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 258
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
565 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

469