Kókuszos-kakaós meglepetés recept

Kókuszos-kakaós meglepetés
Kókuszos-kakaós meglepetés
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom lagzijaiban a tehetősebb falusiak menüjében mindég jelen volt ez a sütemény. A receptet féltve őrizték a szakácsnők, de amint láthatjuk, semmi nem marad titokban. Minden vendégseregnél nagy sikert aratott.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

  • 25 dkg liszt (finom)
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 dl tej

A töltelékhez

A krémhez a tetejére

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos krémes, kakaós süti kókuszkrémmel

elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet, kis tejjel lazíthatjuk, majd elfelezzük a tésztát, és tepsi hátán 2 tésztalapot sütünk belőle.
  2. A kókuszos krémhez: a tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd gőzfürdőbe állítjuk, és beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Ezzel a krémmel megtöltjük a két lapot.
  3. A tojásos krém a tetejére: a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel sűrű krémmé főzzük, legjobb, ha gőz felett, így biztos nem fut össze a tojás. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorból és margarinból habosra kavart krémet.
  4. Összeállítás: kakaóslap-kókuszos krém-kakaóslap-tojásos krém.
  5. A tetejét kakaóporral szórjuk, és egy napra hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 827
elküldve: 7
receptkönyben: 388
elkészítve: 3/14
Facebookon megjelent: -

szakács

wadmacs

Mióta szakács: 2011.04.09.
2 recept

Hozzászólások (14)

edike5
edike5k, 2013-05-14 23:49

Ez a leírás teljesen érthető,még egy kezdőnek is, a sütemény nagyon finom!Köszönöm!

katalinka3
katalinka3k, 2013-03-19 07:58

Katalinka3
Köszi ezt a fínom süti receptet. Már régen elmentettem. Ma el is készítem.
Majd megírom, hogy sikerült.
Üdv.
Katalinka 3

agathe
agathecs, 2012-09-13 10:03

szia
ma van a lányom szülinapja, és most találtam rá erre a receptre. muszáj ennyit a hűtőben lennie? ha most állnék neki, du 5 -re azért ehető lesz ? köszi

wadmacs
wadmacsv, 2012-01-08 08:55

átírtam az elkészítést.bár nekem nem tűnik így egyszerűbbnek. még egyszer elnézést a szűk szavú le írásért de mivel nagyon egyszerű azt hittem elég annyi is.mindenkinek sok sikert ))

wadmacs
wadmacsp, 2012-01-06 18:19

bocsi ha nem érthető valami.a kép alapján azt hittem látszik. szóval a kakaós lapokat megsütjük.a két lap közzé töltjük a kókuszos krémet és a felső kakaós lapra jön a tojásos krém majd megszórjuk a kakaóval.
nem nehéz elkésziteni,szerintem kezdő szakácsoknak is egyszerü lesz.ha valamit nem értenétek szivesen segitek).

NoSalty
NoSaltyp, 2012-01-06 13:33

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.05. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

candyqueen
candyqueenp, 2012-01-06 10:50

Akartam mondani, h a leírás alapján lenne 2 lapom, egy kókuszos masszám, egy vajas masszám megszórva kakaóporral és berakva a hűtőbe :)

wadmacs
wadmacsp, 2012-01-06 18:21

a lapokat megsütjük. a krémeket elkészitjük. kakaóslap kókuszoskrém kakaóslap tojásoskrém kakaópor.
elnézést ha nem volt érthető

Ujszászi Erika
Ujszászi Erikacs, 2012-01-05 22:09

Lányom kedvence a kókuszos csokis variáció!
Én is megszeretném csinálni,de tényleg ,hogy is van ez a krém?Melyik hová?:-))

wadmacs
wadmacsp, 2012-01-06 18:26

mindent elkészítesz majd a következő a sorrend : kakaóslap-kókuszkrém-kakaóslap-tojáskrém-kakaópor). nem nehéz,és bocsi a "szükszavu" leírás miatt.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebetcs, 2012-01-05 19:30

Szia Wadmacs !
Jól néz ki a süti, de egy kezdő szakács nem biztos, hogy boldogul egy ilyen szűkszavú leírással az elkészítésre vonatkozóan!
Ezt én úgy ismerem, hogy a kókuszos habot nem gőz fölött főzzük, hanem nyersen megtöltjük a két lap közé. és így egyben sütjük meg. A tetején ugyan ez a krém van. Finom, bárhogyan is készül!

wadmacs
wadmacsp, 2012-01-06 18:28

az is biztosan finom,de ez ilyen. minden külön készül majd a végén összerakjuk. üdv Tünde

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
782