r
Nosalty Logó

Kókuszos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Kókuszos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Összesen 9618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    620.1 g
  • Telített zsírsav
    369 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    3154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6716.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    2825 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    929.7 g
  • Cukor
    745 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    793 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3936 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3866 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3181 micro
Összesen 9618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben lassan hozzáadjuk a cukrokat.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, lassan tovább keverjük, ekkor már fakanállal, semmiképp nem robotgéppel.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és több adagban a masszához szitáljuk, amit szintén alaposan, de óvatosan elkutyulunk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. Kivajazzuk két 16 cm-es tortaforma oldalát, kilisztezzük. Az alját sütőpapírral béleljük. A tésztát egyformán elosztjuk. (Ha nincs 2 forma, akkor amíg sül az első kör, a másodikat tegyük hűtőbe!)
  6. Kb. 20 perc alatt megsütjük, de tűpróbával ellenőrizzük!

Krém

  1. A csokit kockákra törjük, vízgőz felett olvasztjuk, míg folyékony lesz. Nem lehet vizes semmi, amihez a csoki hozzáér, mert a víz összerántja a csokoládét, és csomós lesz.
  2. A krémhez való tojásokat feltörjük, lábasba öntjük, összekeverjük cukorral, legkisebb lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg az ujjunkat hozzáérintve nem csíp.
  3. Levesszük az edényt a tűzről, keverőtálba tesszük még melegen a cukros tojást, és kihűlésig legnagyobb fokozaton verjük a robotgéppel. Amikor már biztosan nem meleg, hozzáadjuk folyamatos keverés közben a szobahőmérsékletű, kockázott vajat.
  4. A csokit a többi hozzávalóhoz csorgatjuk, és alaposan elkeverjük.
  5. A csokikrém 1/5-öd részét egy másik edénybe tesszük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket: ebből lesz a kókuszos-csokis réteg.

Összerakás

  1. A piskótákat három részre vágjuk. Két aljat használunk és két középső részt. Így a tetejét nagyon vékonyan vágjuk le, csak leegyenesítjük a felső lapot.
  2. Egy aljat visszateszünk a tortagyűrűbe, és rá kerül egy réteg csokikrém. Középre kerül a kókuszos csokikrém, amire még szórunk egy kis plusz reszeléket. A felső réteg ismét sima csokikrémes lesz.
  3. Hűtőbe tesszük a tortát és a maradék krémet 3 órára, hogy kellően dermedjenek a krémek.
  4. Amikor kivesszük, egy éles kést a gyűrű belső oldalához szorosan fogva végigvezetünk, és elválasztjuk a tortát a formától.
  5. A maradék krémmel és egy palacsintasütő lapáttal burkoljuk a tortát kívülről. Majd ismét hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Vízgőz felett felmelegítjük a díszítésre szánt csokit. Felét vajjal elkeverjük, gyors mozdulattal a torta közepére öntjük, és határozott mozdulattal a széléhez húzzuk a folyékony csokit. Forgatjuk, hogy szépen le-lefolyjon az oldalára is a csoki.
  2. A csoki egy kisebb részét zsírpapírra kenjük, formázzuk, hagyjuk megdermedni, majd ráírjuk a jókívánságot. Ez lesz a tábla.
  3. A fehér csokit is vízgőz felett megolvasztjuk.
  4. A maradék csokival, a fehércsokival és a kókusszal az epreket díszítjük.
  5. Az eprek felhelyezésénél használhatunk fogpiszkálókat a stabilabb rögzítés érdekében.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2439
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Adott egy 2 éves kisfiú, aki szereti a csokit, szereti a kókuszt, mostanában barátkozik az eperrel. És most 3 éves lesz. Hát hogy máshogy lehetne ezt ünnepelni?!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek