r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémes kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Összesen 10119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    613.3 g
  • Telített zsírsav
    298 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4590.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1072.4 g
  • Cukor
    835 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4564 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2053 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1780 micro
Összesen 10119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Elkészítés

A piskóta karikához

  1. A piskótakarikához mérjük ki az anyagokat, és szitáljuk át a lisztet.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elosztjuk, 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével verjük habbá. A sárgája akkor jó, ha szépen kivilágosodik a színe. A sárgáját a fehérjével összekeverjük óvatosan, majd az átszitált lisztet és a kávéport is hozzá keverjük, vigyázva hogy a hab ne törjön össze. (Ha granulátum kávéból készítjük, mint az én esetemben, azt porítottam, mielőtt a liszthez kevertem, majd együtt szitáltam át.)
  3. Az összekevert tésztát beleöntjük a tortaformába, és 175 C-on, 25 perc alatt készre sütjük. Habkártyával elegyengetjük úgy, hogy a közepe kicsit homorú legyen, mert úgy is fel fog emelkedni.
  4. A kisült piskótát lelisztezzük, lefordítjuk, és hagyjuk kihűlni saját gőzében. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A kókuszkrémhez

  1. A kókuszkrémhez: A pudingport 1,5 dl tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben felforralt tejhez öntjük, és krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Ha kihűlt, krémmé keverjük.
  2. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is.
  3. A tortakarikát, amit 3 részre vágtunk, betöltjük, vékonyan bevonjuk. Hűtőben kifagyasztjuk.

Csokoládés Ganache

  1. Csokis ganache: Egy lábasban vizet forralunk, majd egy másikat ráhelyezünk, abban fogjuk a csokit összeolvasztani a tejszínnel. Beletesszük a tejszínt és a csokit is. Míg szépen elolvad a csoki a tejszínben, lassan kevergessük.
  2. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, addig, míg kenhető állagúvá válik.
  3. Ráöntjük a tortára, elsimítjuk egy kenőkéssel, vagy a tortát kezünkre helyezve, kicsit jobbra balra megbillentjük forgatva, hogy egyenletesen elsimuljon a tetején. Ha jól ki van fagyasztva a torta, ezt könnyen megtehetjük. Lehetőleg tegyük hűvös helyre, míg a ganache megszilárdul.

Kávékrém a díszítéshez

  1. Kávékrém a díszítéshez: Úgy sötétebb vagy világosabb a krém, mennyire adagoljuk a kávét.
  2. A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, a vaníliát és a vizet. Mixerrel a legnagyobb fordulatszámon kb. 5 perc alatt hófehérré változik, majd színezhető is.
  3. Habzsákból díszítjük, csillagcsővel. A krém ugyanaz, csak egyik felét sötétebbre keverjük a kávéval.

Cukormáz írókázáshoz

  1. Tetejét még díszíthetjük cukormázzal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a porcukrot kétszer szitáljuk át, majd a habhoz adagoljuk szépen lassan. A cukor mennyisége lehet több is vagy kevesebb, keverés közben látjuk, mennyi a szükséges. Legyen jó sűrű, de akkor jó, ha folyik még egy kicsit. Adjunk hozzá egy kis citromlevet. Étkezési keményítőt, vagy rizslisztet is adhatunk hozzá, a jobb állag miatt, de nekem ezek nélkül is jó volt.
  2. Zsírpapír tölcsérbe töltjük, és kedvünk szerint dekorálhatjuk a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1191
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom kívánságára találtam ki ezt a tortát, kókuszkrémes kávés tortát kért. Ez a torta 24 cm-es tortakarikában készült. Nagyon finom lett, lányom úgy jellemezte: anya elkészítette életem legfinomabb tortáját. :-) Nem akartam gejl tortát, és nem is lett az. Külön érezhető minden finom íz, a hozzávalók mennyiségét, cukor, kávé illetően, stb... amelyek a fő ízt adják, mindig ízlés szerint gondolom, mert a lényeg, hogy finom legyen, ne nyomja el az ízeket túlságosan sem a vaj mennyisége, sem a cukor édessége.

Hozzávalók

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek