Kókuszkrém-torta recept

1 adag
595
kcal
Kókuszkrém-torta
Kókuszkrém-torta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkás, de nagyon finom sütemény. Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 12 adag

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

különleges mézes-piskótás kókuszkrém-torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a mézes lapot készítjük el. A hozzávalókat a liszt kivételével! vízgőz felett összefőzzük, majd a tűzről levéve pár perc hűtés után a liszthez öntjük, és összekeverjük. Jó kemény, omlós masszát kapunk, amiből 2 darab 21 cm-es lapot sütünk. Én kerek pizzaforma kivajazott hátulján szoktam sütni, de kerek tortaforma belsejében is lehet (sütőpapírral bélelni!). Ez gyorsan, pár perc alatt megsül. Ha nagyobb lapot sütöttünk, akkor egy 21 cm-es tortaformával ki lehet szúrni a még meleg lapot, hogy szép kerek legyen.
  2. A piskótához felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. Majd a tojássárgát a cukorral kifehéredésig keverjük, a vizet hozzáadjuk, és tovább keverjük. Jöhet a szódabikarbónával elkevert liszt és a keményre felvert tojáshab. Egy nagy tepsit (kb. 25x35cm-est) sütőpapírral bélelünk, ezen sütjük meg a piskótalapot. Ez is gyorsan kisül. A piskótát hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, és ezeket lapjában egyenként elfelezzük, így 10 db 35x5 cm-es csíkot kapunk.
  3. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a margarint a porcukorral habosra kavarjuk. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket.
  4. Összeállítjuk a tortát: az egyik mézes karikára kenünk a krémből egy keveset, utána fogjuk az egyik piskótacsíkot, megkenjük nem túl vastagon krémmel, és csigavonalban feltekerjük, majd a tortalap közepére állítjuk. A többi piskótacsíkot is sorban kenjük, és a középsők köré tekerjük, amíg a mézes lapot befedi.
  5. Ha kész, az egész tetejére kenünk egy kis krémet, majd rátesszük fedőlapként a másik mézes karikát. A tortát körbekenjük krémmel, kókusszal díszítjük, tetejére olvasztott csokoládét öntünk, és dekoráljuk ízlés szerint.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 896
elküldve: 15
receptkönyben: 351
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri

Mióta szakács: 2010.04.22.
4 recept

Hozzászólások (9)

fanaf1
fanaf1cs, 2013-01-24 10:14

Kedves Biri!

Az lenne a kérdésem, hogyha a mézes laphoz is, meg a sima piskótához is egy-egy evőkanál kakaót adok, ahogy a recept írja, akkor hogy lesz ennyire barna a mézes lap, és ennyire világos a piskóta? A méztől, vagy elírás?

Köszi, Andi

biri
birih, 2013-01-28 14:27

Szia! Köszi a kérdést, én véletlen kihagytam a piskótából a kakaóport, azért lett "normál" színe :) Csak ezt nem írtam bele a receptbe. De kakaóporral is és anélkül is szeretjük :) :) Üdv: Biri

saribetti
saribettics, 2012-05-24 18:06

Szia! Megcsináltam a tortát,most lett kész!2 Óra alatt összehoztam,azt hittem lassabban fog menni.Pontosan követtem a receptet,minden tökéletesen sikerült!Alig várom,hogy megkezdhessük!Köszi a receptet!

Tomi alias Nagy Levin
Tomi alias Nagy Levincs, 2012-03-01 22:19

megcsináltam, tényleg babrás.
a mézes lapok nekem nem sikerültek, teljesen szétestek.
nem lett olyan szép, mint a képen, de finom volt.

kecimaci
kecimacisze, 2011-05-18 08:48

Arulja el valaki, hogy egy 25x35 cm-es piskotabol hogyan tudok 10 darab 5x35 cm-es csikot vagni?
Segitsetek!
Ja kozben rajottem, mi is az a lapjaban kette :))))

Cicamamy
Cicamamyp, 2010-11-26 18:32

Tényleg istenien finom ez a torta. tavaly karácsonykor megcsináltam és ez idén is szerepel a menüben a többi finom édesség között.

cicaful
cicafulszo, 2010-06-05 22:41

szia! meg is csinaltam a sutit es nagyon finom lett, koszi

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Hasi panaszokkal élő barátnőm anno felsóhajtott: "De jó, hogy veled erről is lehet őszintén beszélni!" Hogy miről? Megtudod, ha tovább olvasol!
597