r
Nosalty Logó

Kókuszkrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 597 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 597 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4285.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1050.9 g
  • Cukor
    654 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2115 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 7134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. Először a mézes lapot készítjük el. A hozzávalókat a liszt kivételével! vízgőz felett összefőzzük, majd a tűzről levéve pár perc hűtés után a liszthez öntjük, és összekeverjük. Jó kemény, omlós masszát kapunk, amiből 2 darab 21 cm-es lapot sütünk. Én kerek pizzaforma kivajazott hátulján szoktam sütni, de kerek tortaforma belsejében is lehet (sütőpapírral bélelni!). Ez gyorsan, pár perc alatt megsül. Ha nagyobb lapot sütöttünk, akkor egy 21 cm-es tortaformával ki lehet szúrni a még meleg lapot, hogy szép kerek legyen.
  2. A piskótához felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. Majd a tojássárgát a cukorral kifehéredésig keverjük, a vizet hozzáadjuk, és tovább keverjük. Jöhet a szódabikarbónával elkevert liszt és a keményre felvert tojáshab. Egy nagy tepsit (kb. 25x35cm-est) sütőpapírral bélelünk, ezen sütjük meg a piskótalapot. Ez is gyorsan kisül. A piskótát hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, és ezeket lapjában egyenként elfelezzük, így 10 db 35x5 cm-es csíkot kapunk.
  3. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a margarint a porcukorral habosra kavarjuk. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket.
  4. Összeállítjuk a tortát: az egyik mézes karikára kenünk a krémből egy keveset, utána fogjuk az egyik piskótacsíkot, megkenjük nem túl vastagon krémmel, és csigavonalban feltekerjük, majd a tortalap közepére állítjuk. A többi piskótacsíkot is sorban kenjük, és a középsők köré tekerjük, amíg a mézes lapot befedi.
  5. Ha kész, az egész tetejére kenünk egy kis krémet, majd rátesszük fedőlapként a másik mézes karikát. A tortát körbekenjük krémmel, kókusszal díszítjük, tetejére olvasztott csokoládét öntünk, és dekoráljuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 56503
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Munkás, de nagyon finom sütemény. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek