Kókusszal töltött csokis keksz recept

Kókusszal töltött csokis keksz
Kókusszal töltött csokis keksz
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle túlzás nélkül, szerintem ezek lettek a legfinomabb kekszek, amiket eddig sütöttem. Puhák, belül pedig ragacsosak, de csak pont annyira, amennyire kell. A roppanós csoki a tetején pedig csak ráadás. :)

hozzávalók / 4 adag

Keksz:

  • 16 dkg liszt
  • fél tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 ek holland kakaó
  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 kk rumaroma

Töltelékhez:

Bevonathoz:

  • 5 dkg étcsoki
  • 1 tk étolaj

kókuszreszelék a tetejére

ajánlat

Csokibevonat nélkül is tökéletesen megállják a helyüket, de aki igazán jó kekszet akar, nem spórolja le:) Kb. 15 darab lesz belőle. További képek az elkészítésről a blogomon.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött cookie, csokis keksz kókusszal, kókuszos csokis keksz, töltött keksz

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel, és betesszük a hűtőbe, amíg összeállítjuk a tésztát.
  2. A tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, szódabikarbóna, só) egy tálban összekeverjük.
  3. Egy másik tálban a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a vanília és a rumaromát.
  4. Ezeket is simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes-kakaós keveréket, és az egészet összedolgozzuk. Egy viszonylag kemény tésztát kapunk.
  5. Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú golyókat tépünk, amit először ujjaink közt szétlapítunk, teszünk rá egy púpos kávéskanálnyi kókuszos tölteléket, majd gombócot formázunk belőle és sütőpapírral bélelt sütőlapra pakoljuk őket egymástól kb. 4-5 cm-re.
  6. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 8-10 perc alatt megsülnek.

Bevonat: (elhagyható)

  1. Az étcsokit nagyon apró darabkákra vágjuk, és kb. a 2/3-át az étolajjal gőz fölött elkezdjük olvasztani.
  2. Amikor már csak pár nagyobb darabka látszik benne, még nem teljesen homogén, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a maradék 1/3-nyi nagyon apróra vágott étcsokit. Addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne (ez lehűti, és így majd roppanós lesz a végeredmény, ha megszilárdul).
  3. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl, majd a kekszeket egyenként először a csokiba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 219
elküldve: 21
receptkönyben: 651
elkészítve: 11/32
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
81 recept

Hozzászólások (11)

V.Nórika
V.Nórikap, 2013-08-30 16:04

Nagyon finom és mutatós édesség. Imádtam elkészíteni és megenni is. Gratula!

zsuzsi76
zsuzsi76szo, 2013-07-20 14:29

Nekem nem lett kemény a tészta, inkább puhának volt mondható, de lehetett vele dolgozni.Jóval több is lett mint 15 db, kb 24 db és a végéba alíg jutott töltelék.
Ezeknél a keksz sütéseknél amúgy mindig bajba vagyok, mert bár tudom hogy kihűlve "megkeményedik " a keksz, de olyan bizonytalan leszek, mikor 10 perc múlva még teljes puha a tésztám. :). Most keményedik rajta a csoki (ét nem volt így tejes bevonóba mártottam), szóval a kóstolási teszten csak ezután megy majd át, de ígéretesnek tűnik.

labagida
labagidak, 2013-03-19 00:40

Mennyei. Olyannyira, hogy nem érhette meg a becsokizást - még előtte befalta a család. :) Szeretném majd laktózérzékeny rokonoknak is elkészíteni, így a sűrített tejet kókusztejjel helyettesítettem. Tökéletesen működött.
Ez a csoda vikki fahéjas-almás töltött kekszével vetekszik - mindenkinek nagyon-nagyon-nagyon ajánlom azt is. :) Köszönöm ezt a receptet is.

Böbelinó
Böbelinószo, 2012-09-15 23:24

Három nap alatt a hatodik adagot sütöm! Nincs sok ideje kiszáradni.... :)

andilawyer
andilawyerp, 2012-09-14 13:13

Szia Vikki!

Megsütöttem, nagyon jól sikerült, pont olyan, mint a képen. :) Én másfélszeres mennyiséggel dolgoztam (a tojás maradt egy nagy), és így elég lett a gyerkőcöknek is. Szerintem is csokimázzal az igazi... Köszi a receptet!

Andi

vikki
vikkip, 2012-09-14 16:33

Szívesen, örülök, hogy elkészítetted és ízlett!:)

F. Anikó
F. Anikócs, 2012-09-13 09:43

Kedves Vikki!
Kb. hány db lesz ebből az adagból? Tudod nagy a család... :) Köszi!

vikki
vikkics, 2012-09-13 16:47

Szia Anikó!

Ahogy az ajánlatban írtam is, kb. 15 darab lesz ebből a mennyiségből.

andilawyer
andilawyersze, 2012-09-12 19:37

Kedves Vikki!

El lehet ezt a kekszet egy nappal előre készíteni? Vendégeknek szeretném, de muszáj előre dolgoznom. Várom válaszod!
Andi

vikki
vikkisze, 2012-09-12 20:23

Szia Andi!
Nyugodtan elkészítheted, másnapra semmi baja sem lesz, nem száradt ki nálam sem.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)