Kocsonya füstölt csülökkel recept

Kocsonya füstölt csülökkel
Kocsonya füstölt csülökkel
240 perc / főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én férjecském kedvence, most is kitaláltam a gondolatát, hogy kocsonyát kívánna.... meg is lepődött, mikor hazatért és benézett a spajzba, és ott sorakoztak jénai tálban. Lányom is imádja... nem volt hajlandó csirkelevest enni, mert mindig a kocsonyát ette volna. A sok fokhagyma adja meg az ízét. Én a habot a tetejéről nem szedem le, úgy is átszűröm. Akkor főtt meg, ha a csontról leválik a hús. Delikátot nem tettem bele, hanem a nálam található 'házi ételízesítőm"-ből használtam hozzá, de ebből 3 kanálnyit.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg sertésköröm
  • 50 dkg füstölt sertéscsülök
  • 10 g fekete bors (szemes)
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 2 db zellerlevél

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstölt csülkös kocsonya, kocsonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat alaposan megtisztítjuk. A körmökről az esetleges szőrt leégetjük. A csülköt is feldaraboljuk. Odatesszük főni annyi vízben, amennyi tányér kocsonyát szeretnénk -ha elfő, később pótoljuk.
  2. Mikor majdnem forr, befűszerezzük. Minden zöldséget, fűszert beleteszünk, fedő alatt főzzük.
  3. A tányérokba szedjük a levét, de szűrőkanálon keresztül. A végén kicsontozzuk és gusztusosan elosztjuk a húsokat.
  4. Hűvösre tesszük, és pár óra alatt, vagy másnapra megalszik. Jó étvágyat!
     
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 39 342
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
593 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2011-12-22 19:10

nagyon szeretem én is :) mi is fogunk csinálni, bár mi csak fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük...jó sok bőrrel, körömmel...
nyami-nyami :)

724