r
Nosalty Logó

Kockasajt rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kockasajt rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 5248 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 875 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    423.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10700.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    3648 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    4045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 5248 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk (Szeletelés előtt ne tegyük hűtőbe, mert elég nehéz szeletelni, könnyen törik.)
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, s tojásba (amit megsóztunk), majd újból lisztbe, tojásba és végül a zsemlemorzsába. A panírt kicsit rá is nyomkodhatjuk, hogy ne hulljon le. A panírozás időigényesebb, és nehezebb, mintha húst paníroznánk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a sajtot. Egyszerre csak annyit, hogy ne érjenek össze. Pár perc után (ha már szép ropogósra üűltek), óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Hogyha úgy látjuk, hogy megrepedt sütés közben a sajt teteje, nem muszáj megfordítani, úgyis jó lesz, ha óvatosan mozgatjuk az edényt, hogy átcsapjon felette az olaj.
  4. Egy tányérra papírtörlőt teszünk, arra szedjük ki a sajtot.
  5. Sült krumplival és majonézzel vagy tartármártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10267
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rántott sajtot, de eddig nem igazán sikerült, mindig kifolyt a sajt, és megégett. Most mégis tettem egy újabb próbát (igaz már a szeletelésnél majdnem feladtam, mert nehéz volt szeletelni, könnyen tört). És hát a panírozás sem egyszerű, türelem kell hozzá. De végülis megérte, mert nagyon finom lett. Így kapott még esélyt a rántott sajt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?