r
Nosalty Logó

Kockaisler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kockaisler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 1455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 5817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    325.9 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 5817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat a kristálycukorral, majd a tojásokkal egyenként (robotgép segítségével) habosra keverjük.
  2. Közben az étcsokit vízfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni kicsit. Ezután alaposan belekeverjük a vajas masszába.
  3. Hozzáadjuk a darált diót/ mogyorót/ mandulát, majd beleszitáljuk a lisztet is, óvatosan elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes méretűtepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  5. Ezalatt botmixerrel kicsit pürésítjük a ribizlidzsemet.
  6. Ha kihűlt a tészta, akkor vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a dzsem felével, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt is megkenjük a maradék lekvárral.
  7. Elkészítjük a csokimázat: felforrósítjuk a vizet, majd megolvasztjuk a csokit, és hozzáadjuk a vajat és porcukrot, óvatosan összekeverjük az egészet, vigyázva, hogy ne legyen túl forró.
  8. Az elkészült mázat egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
  9. A készsüteményt legalább 1 éjszaka hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 659
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 54690
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 26.

Ajánló

Megjegyzés: Az igazán édes ízek kedvelőinek ajánlom, mert a ribizlilekvár és a csokimáz önmagában is elég cukros. Aki kevésbé édesen szereti, annak javaslom, hogy hagyja ki a második réteg lekvárt a csokimáz alatt, és csak a két lap közé kenjen. És bár más ízzel is helyettesíthető, de azért ribizlidzsemmel az igazi! Mindenképp érdemes kipróbálni, de vigyázat: kalóriadús!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különleges, de mégis egyszerű sütit szerettem volna készíteni a családnak. Az islerrel kiegyezett mindenki, de új formát szántam neki, így született a kockaisler. Nem kell hozzá sok idő, türelem viszont kicsit több, mert muszáj kivárni, míg összeérnek az ízek, és a sütemény elnyeri megfelelő állagát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!