r
Nosalty Logó

Klasszikus zserbó Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Klasszikus zserbó Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 7350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    426.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3944.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.3 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 7350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, melybe tettünk 1 kávéskanál cukrot, és meleg helyen, lefedve futtassuk föl.
  2. A lisztbe keverjük bele a sót, a maradék cukrot, morzsoljuk el benne a margarint/zsírt. Közepébe csináljunk egy kis fészket, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az élesztős tejet, és alaposan gyúrjuk össze.
  3. Osszuk a tésztát 3 kis cipóra, majd mindegyik cipót nyújtsuk tepsi méretű (30×40 cm) téglalappá. A tepsit kenjük ki vékonyan margarinnal, és az egyik lapot fektessük bele, kenjük meg a rummal átkevert lekvár felével, és szórjuk meg a porcukros dió felével.
  4. Terítsük rá a második lapot. Kenjük meg a maradék lekvárral, szórjuk meg a maradék dióval. Fedjük be a harmadik tésztalappal, a széleket enyhén nyomkodjuk rá, és szurkáljuk meg egy villával. Konyharuhával takarjuk le, és meleg helyen 1-1,5 órát kelesszük.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tésztánk teteje egyenletes, szép aranybarnára sült. Deszkára borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Amikor kihűlt, tetejét a csokoládéval bevonjuk, és hagyjuk teljesen megdermedni. Igazán akkor finom, ha legalább 1 éjszakát állni hagyjuk. Tetszőleges szeletekre vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 32461
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyikámtól hallottam, hogy akkor tudunk finom zserbót készíteni, ha a tészta hozzávalói szobahőmérsékletűek, a tej pedig langyos, de nem forró...minél vékonyabb a tészta, minél több a töltelék...sőt, ha házi sárgabaracklekvárt használunk...biztos, hogy eteti magát!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek