r
Nosalty Logó

Klasszikus sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Klasszikus sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.6 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    228.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778.3 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    808 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 4380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára.
  2. Liszttel megszórt deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag, 32 cm átmérőjű körré, majd béleljünk ki vele egy 24 cm-es csatos tortaformát.
  3. Helyezzünk a tésztára kilyuggatott sütőpapírt, helyezzük rá a sütőbabot és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 15-20 percig. (Én csak 15-ig sütöttem.)
  4. Vegyük le róla a papírt és a babot, hagyjuk hűlni.
  5. A tojássárgákat keverjük el a mascarponéval, a túróval, 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal.
  6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.
  7. Olvasszuk fel a vajat, keverjük a krémhez, majd óvatosan dolgozzuk bele a kemény fehérje habot, lehetőleg ne törjön össze.
  8. Simítsuk rá a piskótára a krémet, és 175 fokon süssük 45-50 percig.
  9. Ha kicsit kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 1153
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 227
  • Össznézettség: 290993
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Stílus&Lendület újságban olvastam a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek