Klasszikus lángos recept

Klasszikus lángos
Klasszikus lángos
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (200)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem sikerült a lángosom - mondta M - , mert nincs meg a receptje, és egy másik szerint készítettem. Nehezményezte, hogy az enyémet miért nem láthatja még a NoSalty-n. Hiszen rengeteg lángos recept közül válogathatsz - feleltem én -, alig van köztük eltérés. De ő akkor is az enyémet hiányolta. Hát tessék! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fokhagymás kenéshez 3-4 gerezd fokhagymát fél dl vízbe préselünk, kicsit megsózzuk, megkeverjük, és már használhatjuk is.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, hagyományos lángos, fokhagymás lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajjal és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.
  3. Letakarva fél órát kelni hagyjuk.
  4. Olajat forrósítunk.
  5. A tésztát kicsit kilapítjuk, kisebb darabokat vágunk vagy tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzkodjuk, hogy kb. 1 cm vastag körök vagy téglalapok legyenek.
  6. A forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  7. Papírtörlőre szedjük.
  8. Fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 185
össznézettség: 323 231
elküldve: 108
receptkönyvben: 2 337
elkészítve: 229/319
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
287 recept

Hozzászólások (200)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kriszta978
kriszta978 Sat, 2017-01-14 12:54

Kedves Fahéj!

Most sütöttem meg, nagyon finom lett, és növényi tejjel készítettem.
Annyi hogy nekem nagyon vastag lett az 1 cm, ezért sokkal vékonyabbra húztam. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2017-01-14 13:58

Kedves Kriszta!
Ez csak ízlés kérdése. Mi szeretjük, ha vastagabb (majdnem, mint egy fánk) a tészta, de van olyan ismerősöm, aki kimondottan azt szereti, ha olyan vékony a közepe, hogy ropogósra sül. :)
Örülök, hogy bevált a recept!
Üdv: Fahéj

Babocska
Babocska Sun, 2016-12-11 09:43

Kedves Fahéj!

Egyszerűen megunhatatlan és isteni finom ez a lángos!!! :)
Ma gulyásleves mellé készítem.A párom és a kisfiam is imádja!
Elsők között kerűlt a receptkönyvembe! :)
Köszönöm! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2016-12-12 19:28

Kedves Babocska!
Örülök! És köszönöm, hogy megírtad.
További jó sütés-főzést! Fahéj

almatündér
almatündér Mon, 2016-09-26 08:30

Kedves Fahéj!
Elkészítettem a lángost a recept alapján, a vőlegényem szerint, akitől 4 év múlva, mert még tanulok, kb. 30 hetes várandós leszek, "retek könnyű", valamint jobb, mint az édesanyjáé. Köszönjük az élményt!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2016-09-26 18:30

Kedves Almatündér!
Ez igazán megtisztelő, hogy élménynek nevezed a lángosommal való találkozást. Örülök neki! És hogy megosztottad velem azt, hogy 4 év múlva már 30 hete leszel áldott állapotban, az még ezerszer megtisztelőbb, annyira kedves, hogy mióta elolvastam, egyfolytában mosolygok, jó kedvem lett tőle. Én meg ezt az élményt köszönöm! :)
Sok boldogságot kívánok nektek, süssetek-főzzetek kettesben (aztán hármasban, négyesben, és így tovább...) még sok-sok finom ételt ezer éven keresztül!
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

momari
momari Tue, 2015-09-08 12:01

Szia Fahéj,
ma ismét megcsináltam a lángost-bableves- mellé :)
Nagyon finom lett!
Üdv és szép napot kívánok! :)
Mari :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2015-09-08 20:29

Szia! Hiába van most este fél 10, azért szívesen bekanalaznék-falatoznék ebből a fenséges párosból! :)
Üdv: Fahéj

AndreDavid
AndreDavid Sun, 2015-08-23 09:50

Kedves Fahéj! Tegnap este elkészítettem és mit mondjak, isteni lett! Gyermekkori, Balatoni élményeket és ízeket hozott elö bennem, köszönet érte!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-08-23 14:07

Igazán nincs mit! Remélem, kedvet kaptál, és még sokszor elkészíted majd.
Üdv: Fahéj

menőmanó236
Andi2369 / menőmanó236 Wed, 2015-03-25 12:52

Kedves Fahéj!Életem első lángosát sütöttem meg(vízzel,nem tejjel,így is nagyon finom lett) a Te recepted alapján.
Gyanítom nem az utolsót,és minimum kétszeres adaggal kell majd kezdjek.
Köszönöm,hogy kipróbálhattam.
Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2015-03-25 15:43

Kedves Andi!
Örülök, hogy jól sikerült, így jó emlék marad életed első lángosa. :) Remélem, még nagyon-nagyon sokszor elkészíted majd életed során magad és szeretteid örömére.
Üdvözöl: Fahéj

Kósa Ágnes
Kósa Ágnes Sun, 2015-03-15 10:14

Kedves Fahéj! Sok lángossal próbálkoztam már, de mindig kemény lett. Mióta elköltöztünk a gyalog 10 percre lévő legközelebbi lángososból, autóval 15 percre lévő lett. A 36 hetes pocaklakóm pedig 3 hete lángost kíván :-) Ma reggelire elkészítettem a te receptedet, mert nagyon sokan dícsérték. Puha lett és pont olyan ízű, mint amire vágytunk! Köszönöm szépen! :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-03-15 17:08

Kedves Ágnes!
Nagyon örülök, hogy bevált a recept. Remélem, pocaklakó is meg volt vele elégedve. :)
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! És egyetek meg együtt még sok-sok finom lángost! :)
Üdvözlettel: Fahéj

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2015-02-25 16:46

Kedves Fahej!

Most keszül a langos, amit egy parszor mar remek eredmennyel kiprobaltam, - es megragadom az alkalmat, hogy szivelyes üdvözleteimet tolmacsoljam! Remelem, hogy jol vagy. Szeretettel üdvözöllek: Marti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2015-02-25 21:03

Kedves Márti!
Köszönöm az üdvözletet! Örülök, hogy sütögeted a lángosomat! :) Én is szívesen megennék most egyet-kettőt, nem érdekelne, hogy késő este van, annyira szeretem. Jól vagyok, csak időm nincs ételeket fotózni, és feltenni a Nosaltyra. Mire esténként hazaérek, már energiám se nagyon van főzni, a fotózáshoz meg a fény nem elég. Szóval majd ha kitavaszodik. :)
Én is szeretettel üdvözöllek: Fahéj

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-02-26 16:18

Kedves Fahej, önzö modon varom a receptjeidet! Persze tökeletesen megertem indokaidat, mert ameddig dolgoztam nekem Sem Volt idöm, kedvem estenkent, miutan hazaerkeztem a munkabol. Nem is voltam aktiv tag, mig nyugdijba nem mentem....

A langos (mint mindig, amiota a Te receptedet hasznalom) isteni finom lett, a maradek tesztabol ma frisset sütök. Mi fejtett bableves melle talaljuk, ez a ferjem csaladjaban Volt szokas, es valoban nagyon finom, jol bedörgölve fokhagymaval...

Szeretettel: Marti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2015-02-27 19:01

Én is sokszor készítem Jókai bableves mellé, vagy majorannás krumplileves, frankfurti leves, illetve kapros zöldbableves mellé. Minddel nagyon-nagyon finom.
Szép hétvégét! Fahéj

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2015-02-27 19:12

Je, ez erdekes! Mi is a "Jokai bableves" melle sütünk langost. Arra viszont az en csaladombol emlekszem, hogy anyai nagymamam, aki fantasztikusan fözött, pogacsat sütött bionyos levesek melle...

Kivanok en is kellemetes hetveget!
Marti

Gizus79
Gizus79 Fri, 2014-09-26 17:58

Többször próbálkoztam már lángos sütéssel de soha nem sikerült.
Ez lett életem első lángosa ami tökéletesen sikerült. Köszönöm a receptet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-09-26 21:04

Igazán nincs mit! Jó arról értesülni, hogy neked is bevált a recept. :-)

kazsmerne
kazsmerne Fri, 2014-09-19 08:52

Kedves Fahéj!

Látom nagy sikere van a lángosodnak, és nagyon aktív vagy itt.
Szeretném kipróbálni, mert a párom kérte, hogy süssek...
Biztos tudsz segíteni...
Ma sütném meg de csak porélesztőm van itthon, szerinted azzal ugyanilyen sikeres lesz? Köszi a választ! Üdv.:Szilvi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-09-19 16:15

Kedves Szilvi!
Természetesen porélesztővel is működik a dolog.
Üdv: Fahéj

kazsmerne
kazsmerne Fri, 2014-09-19 18:44

Szia! Köszi, hogy írtál! De jó, hogy bátor voltam és nekiálltam...

KJ
KJ Sun, 2014-09-07 16:31

Az én önbizalmamat is erősítetted: megadtad nekem az "én is tudok lángost sütni" élményét. Még a szőrszálhasogatóan igényes férjem is elégedett volt. Nekem az tetszett a legjobban, hogy abszolut nem szívta meg magát olajjal, nem volt nehéz.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-09-07 21:07

Akkor nagyon örülök, hogy megtaláltad ezt a receptet! Mindig jó étvágyat a lángoshoz! Mert gondolom, megsütöd még egy párszor. :)
Üdv: Fahéj

libaláb
libaláb Sun, 2014-08-10 13:51

Épp most dőltünk szét a nagy lángosevés után, nagyon finom volt.
Mulatságos, de amíg Magyarországon laktunk, addig egyszer sem jött ránk, hogy ilyen tradícionális magyar ételeket együnk, lángost nem is készítettem soha, itt kint viszont hol hurkát, hol lángost, hol paprikáscsirkét kívánunk meg :) Most pukkadásig tele vagyunk, pedig a hűtőben ott várakozik a kólás süteményed is (és csak készítés közben vettem észre, hogy mindkettő a te recepted, én csak a képek és a hozzászólások alapján választottam pont ezeket).

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-08-10 19:26

Hát igen... a lángossal mi is pont így vagyunk, nem tudjuk, mikor elég, aztán meg mi is dőlünk jobbra-balra. :)) Örülök, hogy az én receptemet választottad, s annak még inkább, hogy nem csalódtatok benne! Váljék kedves egészségetekre!
Üdv: Fahéj

zsalica
zsalica Fri, 2014-08-01 19:45

Kedves Fahéj, rég keresek már egyszerű lángos receptet, Hát jelentem megtaláltam a tiédet és nagyon bejött. Finom is és egyszerű is, Még itt Californiában is könnyű elkésziteni, pedig itt a liszt minősége teljesen más mint otthon. Köszi szépen

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-08-02 07:36

Kedves Zsalica!
Nagyon örülök, hogy bevált! Mindig jó étvágyat hozzá! :)
Üdv: Fahéj

villers
villers Sat, 2014-07-19 20:12

Szia Fahéj!

Megsütöttem a lángost, de valahogy nem lett az igazi. Nem olyan könnyed, hanem tömörebb lett a kelleténél? Most hogy olvasom a hozzászólásokat, ez azt jelenti, hogy hígabb kellene legyen? Amúgy persze el fog fogyni :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-07-20 10:22

Kedves Villers!
Ha lágyabb a tészta, könnyebb lesz a lángos. A folyadék mennyisége a kelt tésztáknál a liszt minőségétől függően változhat. Ha alaposabban ki van dolgozva a tészta, akkor is könnyebb lesz a lángos. Sőt, a tészta vastagsága és az olaj hőmérséklete is befolyásolja a lángos töménységét. Nem tudom, mi lehetett a gond. Igazán sajnálom, hogy nem sikerült úgy, ahogy azt elvártad. :(
Üdv: Fahéj

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-03-03 12:23

Kedves Fahej,

ujfent elkeszitettem a langosodat, ujfent nagy sikerrel, es persze közben Rad gondoltam! Szeretettel üdvözöllek, es remelem, hogy jol vagy! Marti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2014-03-03 17:55

Kedves Márti!
Köszi, hogy az "én" lángosomat készítetted megint, és hogy közben még én is eszedbe jutottam, az megtisztelő. Igazán köszönöm! (Éppen egy jó kis megfázás kellős közepén járok, most minden bajom van, de remélem, pár nap alatt kilábalok, mint eddig mindig hasonló helyzetben.)
Szeretettel: Fahéj

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-03-04 12:04

Kedves Fahej,

sajnalom, hogy "elkapott" a natha, igy igy elsösorban mielöbbi gyogyulast kivanok! Nagyon lelkes vagyok a "TE" langos-receptedtöl, leven ettöl is feltem mindig, es ez remekül sikerül, raadasul percek alatt elkeszül a tesztaja! Azzal a gondolattal is kacerkodom, hogy citromhejjal, pici cukorral kiprobalom fanknak! Mi a velemenyed???

Szeretettel üdvözöllek; Marti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2014-03-04 17:59

Köszi a jókívánságot! :) Van nékem egy barátnőm, aki olyan fánktésztát készít, mintha bármelyik kelt tésztáját készítené. Abban sincs se tojássárga, se rum, mégis finom állítólag. Szerintem meg lehet próbálni, hogy ebbe teszel max. 5 dkg cukrot is, akkor már elég fánkszerű lesz ízre. Kíváncsivá tettél... Ha kipróbálod, mindenképpen számolj be. Nem tudom, mennyiben lesz más, mint egy hagyományos fánk, de kidobni biztosan nem kell majd.
Szép estét! Üdvözlettel: Fahéj

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2014-03-05 11:24

Hat, en megprobalom! Reszelek bele citromhejat, pici cukrot, rumot - megirom majd az eredmenyt! Addig is: üdvözöllek szeretettel! Marti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-03-05 17:16

Nagyon várom, hogy szó szerint "mi sül ki belőle". Rossz biztosan nem lesz.
Puszi: Fahéj

Szasszi
Szasszi Sat, 2014-02-22 18:49

Kedves Fahéj!
A sok pozitív komment miatt úgy döntöttem életem első lángosa a te recepted alapján fog elkészülni hétfőn vacsorára. Fogalmam sincs mi fog kisülni belőle, de remélem nem törik bele a bicskám. :) Kezdő vagyok a konyhában, ráadásul olyan pici a konyhánk, hogy fogalmam sincs hogy fog menni, de reménykedem, az eredménnyel pedig azt hiszem jelentkezek! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-02-22 22:51

Kedves Szasszi!
Remélem, sikerülni fog a lángosod. Nem olyan nehéz ám. Ha jó az élesztő és elég forró az olaj, nem lehet baj. :) Mindenképp számolj be, várom.
Üdv: Fahéj

Szasszi
Szasszi Wed, 2014-02-26 11:42

Kedves Fahéj!
Kételyekkel és várakozásokkal teli készült el a lángos, ami könnyebb volt, mint gondoltam és nem mellesleg nagyon finom lett! :) Szinte pillanatok alatt eltűnt, csak 1 darab maradt meg másnapra. :) Nekem jobban ízlett, mint a tipikus piaci lángos, amit itt nálunk kapni, biztosan elkészítem máskor is. Köszönöm a receptedet, körbenézek a többi között is! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-02-26 22:33

Kedves Szasszi!
Örülök, hogy az én lángosom mostmár a tied is! :) Köszönöm, ha megnézed a többi receptemet. Remélem, találsz még közöttük kedvedre valót.
Üdv: Fahéj

bubiss92
bubiss92 / bubiss92 Wed, 2014-02-19 19:43

Nagyon szeretem a receptjeidet Kedves Fahéj! Te álltalad újra eszembejutott hogy miért is fejeztem szakács szakot, holnap pedig ez az isteni lángos lesz az ebéd :))

1529