Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus kuglóf Szofikától

Klasszikus kuglóf Szofikától
Klasszikus kuglóf Szofikától
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre sikerült szereznem kuglófformát. Unokanővérem receptje alapján pedig kezdésnek klasszikus vaníliás-kakaós kuglófot sütöttem. Isteni finom, puha, unokanővérem szerint még harmadnap is-nálunk fél nap alatt elfogyott. Turbózhatjuk aszalt gyümölccsel, narancshéjjal, mazsolával, csokidarabokkal, készíthetünk a tetejére csokimázat/ csokiganache-t, cukormázat, citrommázat, megkenhetjük vajjal/mézzel/lekvárral. Remélem, meggyőztem mindenkit.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az én kuglófformám 25 centi átmérőjű, nem lett tele, azért lett kicsit alacsonyabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a kuglófformát kivajazzuk-kilisztezzük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a vajat, a tejet, majd mehet hozzá a vanília, a sütőporos liszt és a citromhéj.
  4. A massza felét a formába kanalazzuk, másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. Rákanalazzuk/ráöntjük a fehér tésztára, és kanállal kicsit márványosra húzzuk.
  5. Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk a kuglóf közepénél.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 56 364
elküldve: 21
receptkönyvben: 334
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 2

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos kuglóf, vaníliás-kakaós kuglóf, csíkos kuglóf

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmarti
szmarti / szmarti Wed, 2017-05-03 22:26

Nagyon jó recept, semmit nem változtatnék rajta. Már kétszer elkészítettem.

zsizsi8
zsizsi8 Fri, 2017-03-03 20:46

Szinte pontosan ugyanezt a receptet kaptam meg évekkel ezelőtt szlovén barátnőmtől, de ő 1/2 dl napraforgó olajat is tesz a fehér tésztához, valamint külön tálkában kikeveri a 4 evőkanál kakaóport 4 evőkanál rummal és kb 1 dl tejjel. A fehér tészta egyharmadát hozzá önti a kakaós masszához. A kuglóf formába beleönti a fehér tészta felét, a kakaósból pedig egy-egy kanál masszát tesz a negyedekhez. Utána jön a maradék fehér tészta, majd elfogatja 45 fokkal a formát, és szinten a negyedekhez kanalazza a kakaós massza maradékát. Isteni finom! Elnézést, hogy kicsit hosszú lett a hozzászólás, de ezt a remek receptet jól kiegészíti szerintem ez a pár hozzávaló.

englis
englis Mon, 2015-11-02 12:38

én keményre felvertem a tojás fehérjét, és félre tettem,de nem irtad hogy bele is kell tenni. azért én hozzákevertem a tésztához, még a felezés előtt.

tetej
Tetej / tetej Sat, 2015-10-24 16:26

Én minden sütibe teszek kicsike sót is! Jobban ki hozza az Ízeket!

Annigine
Anett / Annigine Wed, 2015-07-29 20:29

Mindent ugyanúgy készítettem, ahogy a receptben. Állagra könnyű, puha lett, gyönyörűen felemelkedett, de amikor megkóstoltam...elmaradt a "hűha" érzés. Majdhogynem ízetlen, mint egy szelet kenyér. Pedig kép és a két komment alapján reménykedtem. Még keresem a tökéletes kuglóf receptet.

Sinyi
Sinyi Mon, 2014-03-17 14:50

Köszönjük ezt a tuti kuglóf receptet! Amilyen egyszerű, olyan finom!

881
tojás 5 db
cukor 20 dkg
vaj 16 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
vanília kivonat 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek