Klasszikus hollandi mártás recept

Klasszikus hollandi mártás
Klasszikus hollandi mártás
14 perc / előkészület: 10 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hollandi mártás egy igazi francia klasszikus, ami tavasszal a spárga mellé egyszerűen ellenállhatatlan. Kis gyakorlattal nagyon könnyű elkészíteni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tekerjünk spárgát baconbe vagy sonkába, és grillezzük 10-15 percig. Ezzel a pofonegyszerű fogással egészen mennyei a hollandi mártás!

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 4 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, hogy egy kicsit hűljön.
  2. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet, és gépi habverővel habosra keverjük. Akkor jó, ha buborékos a teteje.
  3. Egy kisebb lábasban gyöngyözésig melegítünk vizet, majd a tojássárgás edényt is felé tesszük úgy, hogy a feneke ne érjen bele a vízbe. 3-4 percig folyamatosan keverjük a habverővel, míg szép vastag lesz.
  4. Levesszük a gőzről, és míg a habverővel folyamatosan dolgozunk rajta, fokozatosan, és eleinte nagyon lassan, szinte cseppenként hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  5. Ha az összes vajat hozzáadtuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét. Langyosan fogyasztjuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 100
össznézettség: 18 834
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
528 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

244