Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus hagymás rostélyos

Klasszikus hagymás rostélyos
Klasszikus hagymás rostélyos
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymás rostélyos, azaz pácolt marhahús nagy kazal sült hagymával, az éttermek sztárja, és sok ember nagy kedvence! Ezzel a recepttel pedig Te is elkészítheted otthon, minden különösebb erőfeszítés nélkül.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket.
  2. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes hússzeletet.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egy éjszakára ott is hagyjuk, hogy a hús jól megpuhuljon! (Itt illik elmondani, hogy a nevéhez híven szokták a marharostélyost, rostélyosból is készíteni. Csak azt tovább kell párolni, és több vele a macera, ezért használják elterjedettebb körben a hátszínt ehhez a recepthez!)
  4. A húst sütése előtt a hagymákat megpucoljuk, és körülbelül fél centis szeletekre vágjuk, majd egyenként kinyomkodjuk a hagymakarikákat. Azután lisztbe forgatjuk őket, amit lerázunk róluk, és végül bő olajban ropogósra sütjük.
  5. Abból az olajból, amiben a hagymát sütöttük, használunk a húsok sütéséhez. Mivel marhahúsról van szó, ezért oldalanként csak 4-4 percet süssük őket, mert nem szeretnénk ehetetlen keménységű húst tenni a tányérra!
  6. Tálalásnál a sült krumplira tesszük a húsokat, és rájuk egy nagy kazal sült hagymát. Lehetőleg frissen, melegen tálaljuk!
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 192
össznézettség: 110 913
elküldve: 14
receptkönyvben: 255
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
756 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marharostélyos

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

511
marha hátszín 40 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
mustár 3 ek
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint