Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus csurgatott tojásleves

Klasszikus csurgatott tojásleves
Klasszikus csurgatott tojásleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejföllel vagy nélküle, csurgatott tojással vagy egészben, a lényeg, hogy egyszerű, olcsó, laktató. 
Ez a mi tojáslevesünk! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban a zsiradékot felhevítjük. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk.
  2. A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a pirospaprikát, és óvatosan elkeverjük.
  3. Felhúzzuk a vízzel, és ha felfőtt, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket. Néhány percig még főzzük.
  4. A tojásokat enyhén felverjük, majd lassan belecsorgatjuk a levesbe, sűrű kavarás mellett.
  5. Körülbelül 5 percig még főzzük, beleszórjuk a petrezselymet, és már tálalhatjuk is, egy kevés tejföl társaságában.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 154
össznézettség: 93 856
elküldve: 4
receptkönyvben: 185
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

csurgatott leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hoffmann margit
hoffmann margit Tue, 2017-09-19 12:01

Kíváncsiságból olvastam el, megörültem, szinte így készítem el én is.Finom, hamar elkészül, mellesleg tápláló is.

Viola1953
Viola1953 Mon, 2017-09-18 11:21

Nagyon szeretem a tojásleveseket. Ez is finomnak tűnik, de higgyétek el, még finomabb, ha krumpli-főzőlével öntitek fel víz helyett. Ha krumplipürét készítek, a főzőlevét mindig felfogom tojáslevesnek.
Üdv.: Ágnes

265
libazsír 2 ek
köménymag 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
tojás 4 db
petrezselyem 0.5 csokor
tejföl 2 dl