r
Nosalty Logó

Klasszikus almáspite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deadpoet
Klasszikus almáspite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 616 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4919 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 169 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 616 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4440.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.9 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1690.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2043 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 4919 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a lisztben elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrjuk. 2 cipóra osztjuk (én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja), míg a másik cipó egy kicsivel kisebb, ez lesz a teteje majd. Szerintem ugyanis sokkal finomabb, ha alul van a több tészta, rajta a dús töltelék, majd a tetején leheletvékony tésztaréteg következik.)
  2. Amíg pihen, az almák magházát kiemeljük, meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórunk. A sütőt előmelegítjük. A nagyobb bucit vesszük elő, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe egyengetjük, kézzel kicsit bele is „tapicskoljuk” (Nagyim szóhasználata :) ).
  3. Leheletvékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott, reszelt alma. Szépen elteregetjük az alján (ha az almás-meggyes változat mellett döntöttünk, a meggyel ugyanígy járunk el), megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  4. Ezután következik a második tésztabuci, ezt is hasonló méretűre nyújtjuk, a félkész süti tetejére hengergetjük. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a tepsire. Villával megszurkáljuk, felvert tojássárgával megkenegetjük és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halványdrapp színárnyalatot ölt, és megszilárdult (tűpróba!).
  5. Ha kihűlt, szeletelhető. (Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 363
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 87031
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a klasszikusokat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus almáspite
Deadpoet 1 recept

Ez pont olyan, mint ahogy Nagymamám csinálta!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek