Klasszik svéd gombasaláta recept

Klasszik svéd gombasaláta
Klasszik svéd gombasaláta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A svéd gombasaláta általában a szilveszteri bulik egyik sztárja, de miért ne lehetne az év bármely szakában elkészíteni? Pillanatok alatt elkészül, és rendkívül finom. Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombasali, svéd gomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat vékony szeletekre vágjuk fel.
  2. Egy serpenyőben az olívaolajon pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, amire aztán dobjuk rá a felszeletelt gombát. Pirítsuk addig a gombát, amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
  3. Öntsük rá a konzerv és sűrített paradicsomot is, majd reszeljük rá egy citrom héját -lehetőleg bio vagy kezeletlent használjunk-, aminek aztán a levét is facsarjuk rá, és dobjunk egy babérlevelet is a gombához.
  4. Fogyaszthatjuk mint saláta, vagy pirítóssal. Mindenki ízlésének megfelelően!
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 4 614
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
237 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

76