Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszik svéd gombasaláta

Klasszik svéd gombasaláta
Klasszik svéd gombasaláta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A svéd gombasaláta általában a szilveszteri bulik egyik sztárja, de miért ne lehetne az év bármely szakában elkészíteni? Pillanatok alatt elkészül, és rendkívül finom. Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombasali, svéd gomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat vékony szeletekre vágjuk fel.
  2. Egy serpenyőben az olívaolajon pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, amire aztán dobjuk rá a felszeletelt gombát. Pirítsuk addig a gombát, amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
  3. Öntsük rá a konzerv és sűrített paradicsomot is, majd reszeljük rá egy citrom héját -lehetőleg bio vagy kezeletlent használjunk-, aminek aztán a levét is facsarjuk rá, és dobjunk egy babérlevelet is a gombához.
  4. Fogyaszthatjuk mint saláta, vagy pirítóssal. Mindenki ízlésének megfelelően!
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 137
össznézettség: 35 296
elküldve: 4
receptkönyvben: 191
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
651 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

76
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
konzerv paradicsom 440 g
sűrített paradicsom 70 g
babérlevél 1 db
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint