Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kívül-belül tökmagos pogácsa

Kívül-belül tökmagos pogácsa
Kívül-belül tökmagos pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökmagos pogi, ami még másnap is puha marad.
Már ha marad... :)

hozzávalók / 10 adag

A pogácsához

A pogácsa tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tökmagos pogi, tejfölös magos pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk legalább 15 percig, hogy felfusson.
  2. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat és végül az aprított tökmagot. Jól összedolgozzuk, a tetejét meghintjük liszttel, lefedjük, és 1 órán át pihentetjük.
  3. Lisztes felületen kinyújtjuk, kb. 1,5-2 cm vastagra, majd kiszaggatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  4. A pogácsák tetejét megkenjük egy felvert tojással, és a maradék tökmaggal díszítjük.
  5. 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 10 177
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
689 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 25 g
finomliszt 60 dkg
1 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 20 dkg
vaj 20 dkg
tökmag 50 g
tojás 1 db
tökmag 20 g