r
Nosalty Logó

Kívül-belül csokis koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Kívül-belül csokis koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 4543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4712 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 4543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit a cukorral és a vajjal vízfürdőben felolvasztjuk, és egyenletesre elkeverjük. Ha lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitáljuk a porcukrot, és fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet, valamint az aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket is. Végül az egészet belekeverjük a csokis masszába.
  3. A koszorú formát kikenjük vajjal, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát.
  4. Kb. 45 percig (tűpróba!) sütjük , aztán hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd úgy negyed óra elteltével kiborítjuk.
  5. Ha teljesen kihűlt, forró víz fölött felolvasztjuk a bevonócsokit az olajjal együtt, és bevonjuk vele a koszorút. Mielőtt a máz megszilárdulna, meghintjük mandulaforgáccsal, és marcipánt reszelünk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3077
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

Volt itthon egy kis marcipánmaradékom, ezért gondoltam, abból is felkockázok egy keveset, és belekeverem az aszalt áfonyával együtt. Ez nem volt jó ötlet, mert a marcipán elsüllyedt, és mind egy szálig elolvadt... Úgyhogy amikor kiborítottam a koszorút,  hepehupás, de legalább marcipánízű volt.:))  Így bevontam a csokival, amiből 15 dkg csak nagyon szűkösen volt elég, ezért ajánlottam többet. Aztán ráreszeltem a tetejére egy kis hideg marcipánt, és meghintettem mandulaforgáccsal. A zsűri azt mondta, jöhet máskor is, mert nemcsak hogy finom, de puha maradt másnapra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kívül-belül csokis koszorú
Tomatotree 262 recept

Másféle koszorút is kipróbáltam már, és az is ízlett. Ennek a tésztája is csokis és a bevonata is, ami garantálja a sikert.:) Nem is beszélve arról, hogy mindenfélével felturbózhatjuk kívül-belül.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek