r
Nosalty Logó

Kivis-almás tarte tatin

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sandrine
Kivis-almás tarte tatin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1885 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1885 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kivit megpucoljuk, karikára vágjuk. Az almákat szintén megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Megszórjuk a vaníliás cukorral, kinyomjuk fél citrom levét, összekeverjük.
  2. A mirelit leveles tésztát kiengedjük, vékony, kerek lappá kinyújtjuk, hogy kissé túllógjon a tortaformán.
  3. A cukrot három evőkanál vízzel karamellizáljuk. Ne kevergessük, csak rázogassuk az edényt. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, csak szép borostyán színűvé váljon a karamell.
  4. Előveszünk egy torta- vagy piteformát (ne kapcsosat!) a gyümölcsöket elrendezgetjük egymás mellett az edény alján, majd ráöntjük a folyós karamellt. Végül befedjük a kinyújtott tésztalappal, a kilógó széleket betűrögetjük, és megszurkáljuk villával.
  5. Eőmelegetített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép aranybarnára sül. Ezután kivesszük a sütőből, és 10 percig állni hagyjuk, majd kiborítjuk egy tálra a tortát. Tejszínhabot, vaníliafagyit kínálhatunk mellé, de önmagában is nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1769
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Sok kivim volt itthon, gondoltam kipróbálom az egyik kedvenc süteményem kivis verzióját, így született meg ez a mennyei tarte tatin. A karamellizált kivi egészen új élmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek