Kivi szelet recept

Kivi szelet
Kivi szelet
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól "loptam" a receptet. Szerintem isteni finom. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-pudingkrémes szelet, mákos-mandulaízű szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a cukrot kikavarjuk a tojásokkal, majd a többi alapanyagot lassanként hozzáadjuk, és zsírozott, lisztezett nagy, magas falú tepsiben lassú tűzön sütjük. (Tűpróba!)
  2. A krémhez a pudingokat 5 dl tejben megfőzzük, és kihűlés után hozzákeverjük azt a krémet, amit a margarin, a por- és vaníliás cukorból csináltunk.
  3. A krémmel megkenjük a kisütött tésztát, és a tetejét csokireszelékkel megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 810
elküldve: 10
receptkönyvben: 377
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Révész Móni

Mióta szakács: 2010.04.09.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi sze, 2014-03-19 22:56

Szia Móni!
Megcsináltam a receptet, finom lett. Kicsit édesnek találtam a krémet, ezért tettem bele 2 evőkanál tejfelt. A tetejére csokit reszeltem. Semmi mást nem változtattam. Mindenkinek ízlett, akit megkínáltam.

tidu86
tidu86 sze, 2012-11-14 13:18

Kedves Móni!

Köszönjük ezt a vicces, színes és nem utolsó sorban nagyon finom süteményt! A színt illetően azt hiszem aromája válogatja, én színezéket nem tettem bele és gyönyörű élénk lett. Pedig nem is egy drága aromát használtam.
Nekem a krém volt picit margarinos, de ezen azt hiszem a pudingosabb aránnyal lehet segíteni:)
Köszönöm a receptet, lefűzésre került a kis csatos hagyományos papírformátumú receptkönyvemben is:)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly p, 2012-05-11 22:12

Kedves Mónika!
Holnap készítem el, érdekelne, hogy a tésztába esetleg elég-e a fele olaj, ahogy petrezselyem írta?
Remélem nem lesz késő, de először megsütöm fele ( 1dl ) olajjal,aztán lesz ami lesz :)
Üdvözlettel: Sweetly

mate babi
mate babi cs, 2012-01-05 17:57

Elkeszitettem, finom es mutatos,en csak szinezeket hasznaltam es szep zold lett.

petrezselyem
petrezselyem v, 2011-07-03 20:58

Én már többször megcsináltam,nálunk a gyerekek kedvence.Az elején nekem sem lett olyan szép intenzív zöld színe,mint a képen.De én már kikísérleteztem magamnak,és azóta így csinálom.Csak fél mandulaaromát használok,és még teszek hozzá fél zöld ételszínezőt.Próbáljátok ki így,és meglátjátok,hogy szép zöld színe lesz.Nálam ez bevált,azóta így csinálom!

miko27
miko27 p, 2011-02-04 18:49

 Nagyon jó süti, bár én a közepébe raktam a krémet tetejére pedig tejszínt, nagyon jó lett és mutatós!!!

petrezselyem
petrezselyem v, 2010-10-31 08:10

Tegnap megcsináltam a sütit,nagyon finom és mutatós lett.Vendégek jöttek és mindenkinek nagyon ízlett.Nekem nem lett ilyen intenzív zöld színe,mint a tiednek,hanem halványzöld.Pedig beletettem egy egész mandulaaromát.A zöld kupakos Szilast vettem én is.De ettől függetlenül nagyon finom és szép lett.Csak azt vártam,hogy nekem is ilyen szép zöld lesz,mint neked a képen.Köszi a receptet,tuti hogy máskor is megcsinálom.Üdv.)

monika84
Révész Móni / monika84 v, 2010-10-31 11:35

Be kell, hogy valljam nekem se sikerül mindíg ilyenre, még nem jöttem rá, hogy miért, talán a liszt és az olaj lehet a hibás, vagy a sorrend se mindegy, mert én mindíg másképpen csinálom.

petrezselyem
petrezselyem v, 2010-10-31 17:50

Először azt hittem,hogy sok lesz az a 2dl olaj,lehet hogy ez lehet a gond?Nem hinném,hogy a sorrend lenne a gond.Legközelebb kiváncsi leszek,hogy hogy fog sikerülni.Mindenesetre jó volt az íze.Majd megpróbálom legközelebb kevesebb olajjal,szerintem a fele is elég lenne bele.Te hogy érted azt,hogy mindig másképpen csinálod?Üdv.)l

kereszturih
kereszturih sze, 2010-07-21 13:42

Szia! Tegnap megsütöttem! Mindenkinek nagyon izlett!!! Legközelebb tortának fogom megsütni, kiváncsi leszek a vendégek reakciójára. Köszi a jó receptet! Haja

tims
Tims / tims cs, 2010-07-08 17:13

Szia!

Nagyon egyedi és finom lett a süti, mindenki el volt ájulva a kinézetétől, aztán meg az ízétől, köszi a receptet!
Tims

kezsi
kezsi p, 2010-05-21 11:07

Szia monika84!
Mi van akkor ha darált mákkal készítem a sütit?

monika84
Révész Móni / monika84 p, 2010-05-21 18:05

Szia kezsi!
Igazság szerint fogalmam sincs, mert úgy még nem próbáltam.
Szerintem, akkor nem lesz olyan, mint ha a kivi magjai lennének.
Ha kipróbálod és úgy is jó, akkor majd szólj, hogy én is tudjam, meg a többiek is.

kezsi
kezsi szo, 2010-05-22 21:22

Szia monika84!
Darált mákkal is jó lett a süti, csak kicsit kisebbek benne a "magok". Köszi a receptet, nagyon finom.

Ajsa25
Ajsa25 k, 2010-05-04 13:23

Szia Móni!

Érdeklődnék, hogy én Dr.Oetker-es mandulaaromát vettem, ami átlátszó színű.
És az lenne a kérdésem, hogy attol is zöld színű lesz a tészta?

Várom mihamarabbi válaszodat,mert szerdán csinálnám a sütit.

Köszi.

monika84
Révész Móni / monika84 k, 2010-05-04 18:10

Szia Ajsa25!
Csak a zöld színütől lesz zöld, de az íze így is ugyan olyan lesz.
Sok sikert az elkészítéshez!

tundic
tundic v, 2010-04-25 22:31

Ma elkészítettem,és isteni finom lett.Köszi,hogy feltetted a receptet,Monika84.

monika84
Révész Móni / monika84 h, 2010-04-19 16:15

Szilas mandula aromát használok (zöld kupakos).
Az egészet bele szoktam rakni, de szerintem ez ízlés kérdése.
Nem lesz keserű, sőt.
Az ízét pedig a marcipánhoz hasonlítanám.

Lidi
Lidi h, 2010-04-19 13:41

Zafirov nagyon jó kérdésed van,nekem is ez járt a fejemben!

Mónika!
Az egész mandulát beleöntöd....vagy mennyit teszel bele,és milyen fajtát használsz?

zafirov
zafirov h, 2010-04-19 09:26

Bocsi a bugyuta kérdésért de a tészta nem lesz nagyon keserű vagy nagyon mandula ízű?

1901