r
Nosalty Logó

Kisvakond tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kisvakond tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    307.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5244 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    578 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 5485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk és tortaformában tűpróbáig sütjük.
  2. A szilvát a cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg elolvad a cukor.
  3. A tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint kikeverjük a vízzel, és a szilvához adjuk.
  4. A megsült tortalapot félbevágjuk, elegyengetjük rajta a zselés szilvát.
  5. A másik tortalapot összeaprítjuk, és hozzáadunk 1 ek kakaóport.
  6. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a 3 ek reszelt csokit.
  7. A hideg vízbe áztatott zseletinlapokat felmelegítjük, hogy elolvadjon, és a tejszínhez keverjük, hagyjuk kicsit kihűlni, dermedni.
  8. A csokis tejszínt a szilvára halmozzuk kupola alakban.
  9. Végül a darált kakaós masszát a tetejére szórjuk, rányomkodjuk.
  10. Marcipánnal díszítjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11612
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisvakond tortája
Salamon Csilla 1202 recept

Interneten böngészve találtam erre a receptre.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?