Kinder torta csokidíszítéssel recept

Kinder torta csokidíszítéssel
Kinder torta csokidíszítéssel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen a süti fele látható, mert kétfelé vettem. A receptet "összeollóztam", ötletadók: tortaimadó.hu és "ercsihami". Köszönet érte. Én a LIDL-is nugátkrémet használtam, jó volt azzal is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

ajánlat

Bármikor, de akár ünnepi alkalomra is jó.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Kinder Bueno, kinder szelet, tejszínes-csokis torta

elkészítés

  1. A tepsit kikenjük margarinnal és belisztezzük. A sütőt bemelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket el kezdjük habbá verni a sóval, citromlével, ha már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Ha már jó kemény a hab, mehet bele az olaj, a sütőporos liszt és a zsemlemorzsa.
  3. A masszát beleöntjük a tepsibe és rászórjuk a diót. A sütőben 1 órát szárítjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: A tojássárgákat csomómentesre keverjük a cukorral, a pudinggal, apránként hozzáadjuk a tejet és krémmé főzzük. Félretesszük kihűlni!
  5. A közben megsült tésztát kivesszük a sütőből, és kicsit hagyjuk hűlni a tepsiben, majd úgy vesszük ki, hogy a diós rész maradjon felül. A még meleg tésztára rákenjük a mogyorókrémet.
  6. A margarint el kezdjük keverni a robotgéppel, és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  7. A krémet elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a csokit és a kakaót. Robotgéppel jól elkeverjük!
  8. A tésztát oldalas tálcára v. tepsibe, ha nincs alufóliából csinálunk peremet, hogy ne csurogjon le a krém.
  9. Először a sárga krémet kenjük rá.
  10. A kekszeket megmártjuk a tejben, és teljesen beborítjuk a krémet, majd erre kenjük a csokis krémet.
  11. Hűtőbe tesszük pár órára, akár éjszakára is lehet.
  12. A tejszínt felverjük és rákenjük a krémre, szépen elsimítjuk.
  13. Az étcsokit mikróban v. gőz fölött felolvasztjuk, és valamilyen "író" alkamatosságba tesszük (akár pici lyukkal egy zacskó). Zsírpapírra "rajzolunk" és írunk a csokival, majd a hűtőbe tesszük.
  14. Ha jól megdermedt nagyon óvatosan levesszük a papírról, és rátesszük a torta tetejére.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x24 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 520
elküldve: 7
receptkönyben: 84
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
154 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
1574