Kinder torta csokidíszítéssel recept

Kinder torta csokidíszítéssel
Kinder torta csokidíszítéssel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen a süti fele látható, mert kétfelé vettem. A receptet "összeollóztam", ötletadók: tortaimadó.hu és "ercsihami". Köszönet érte. Én a LIDL-is nugátkrémet használtam, jó volt azzal is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

A tetejére

ajánlat

Bármikor, de akár ünnepi alkalomra is jó.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Kinder Bueno, kinder szelet, tejszínes-csokis torta

elkészítés

  1. A tepsit kikenjük margarinnal és belisztezzük. A sütőt bemelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket el kezdjük habbá verni a sóval, citromlével, ha már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Ha már jó kemény a hab, mehet bele az olaj, a sütőporos liszt és a zsemlemorzsa.
  3. A masszát beleöntjük a tepsibe és rászórjuk a diót. A sütőben 1 órát szárítjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: A tojássárgákat csomómentesre keverjük a cukorral, a pudinggal, apránként hozzáadjuk a tejet és krémmé főzzük. Félretesszük kihűlni!
  5. A közben megsült tésztát kivesszük a sütőből, és kicsit hagyjuk hűlni a tepsiben, majd úgy vesszük ki, hogy a diós rész maradjon felül. A még meleg tésztára rákenjük a mogyorókrémet.
  6. A margarint el kezdjük keverni a robotgéppel, és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  7. A krémet elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a csokit és a kakaót. Robotgéppel jól elkeverjük!
  8. A tésztát oldalas tálcára v. tepsibe, ha nincs alufóliából csinálunk peremet, hogy ne csurogjon le a krém.
  9. Először a sárga krémet kenjük rá.
  10. A kekszeket megmártjuk a tejben, és teljesen beborítjuk a krémet, majd erre kenjük a csokis krémet.
  11. Hűtőbe tesszük pár órára, akár éjszakára is lehet.
  12. A tejszínt felverjük és rákenjük a krémre, szépen elsimítjuk.
  13. Az étcsokit mikróban v. gőz fölött felolvasztjuk, és valamilyen "író" alkamatosságba tesszük (akár pici lyukkal egy zacskó). Zsírpapírra "rajzolunk" és írunk a csokival, majd a hűtőbe tesszük.
  14. Ha jól megdermedt nagyon óvatosan levesszük a papírról, és rátesszük a torta tetejére.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x24 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 496
elküldve: 6
receptkönyben: 84
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
154 recept

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
1574