Kinder puncs szelet recept

1 adag
1233
kcal
Kinder puncs szelet
Kinder puncs szelet
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom egyik kedvence ez a finomság. Szépen és könnyen szeletelhető.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejérhez

ajánlat

Bármilyen előétel, leves vagy főzelék után remek választás! Nézz szét nálam!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncsos szelet, mézes kinder szelet, pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd közepes méretű vajazott tepsi hátán (nekem 35x22 cm) külön-külön két lapot sütünk belőle. Nyújtáskor eléggé ragad, ezért lisztezni kell a deszkát.
  2. Ha a lapok kihűltek, elkészítjük a krémet. A 6 dl tejből keveset elvéve csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot. Majd a többi tejet hozzáöntjük. Sűrű pudingot főzünk belőle. Kis hűlés után beledolgozzuk a vajat, amivel simává kavarjuk (lehet kézi mixerrel is).
  3. Ha kihűlt a krém, a két lap közé kenjük.
  4. Tetejére csokimázat vagy tortabevonót kenünk. Még dermedés előtt a fehér csokoládét is gőz fölött felolvasztjuk, és diónyi pontokat csepegtetve fogpiszkálóval széthúzzuk levél formára.
  5. Kevés várakozási idő után szeletelhető rombusz vagy téglalap alakúra. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 394
elküldve: 57
receptkönyben: 707
elkészítve: 12/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
351 recept

Hozzászólások (21)

elzsabo
elzsabov, 2013-09-08 15:06

Már kétszer se sikerült ! :( Nem tudom, mennyire kellene puhának lenni a tésztának, de én keménynek találtam, és az egész valahogy nem állt össze, vágáskor meg két oldalt kibuggyant a puding... Egyébként nagyon finom, a család imádja, csak én vagyok kicsit elégedetlen :)

ilus74
ilus74v, 2013-09-08 20:09

Nem olyan mint egy piskóta tészta,de a benne lévő pudingos krémtől megpuhul.A krém benne pedig, a tej kis mennyiségétől,és a vajtól áll össze.Lehet ha állna bizonyos ideig,a tészta is átpuhulna(bár én nem vettem észre,hogy kemény lenne) :-o

almamag
almamagk, 2013-02-26 14:31

Köszi Iluska! Már megint szépet, jót alkottál! Egyszerű és mutatós.
Mentettem, várólistán van..... :-)
Üdv. Ili

gregoreva
gregorevap, 2013-01-04 11:22

Kedves Iluska!

Ő volt az egyetlen ilyen süti, egyébként csak kavarós ( darált kekszes) sütik készültek az idén,sütés nélküliek, ( azaz tavaly karácsonyra :-o ), -ebből viszont tényleg azonnal két adag készült, nagyon finom volt, gyorsan elfogyott, és nagyon úgy néz ki, hogy nem sokára fogom készíteni újra. :-O
Köszönöm : Éva-Anyóca

BUÉK!!!

ilus74
ilus74p, 2013-01-04 14:01

Üdv Éva!Ez jó hír,hogy nálatok is bevált.További jó sütést,főzést kívánok neked 2013-ban is.... :-))

gregoreva
gregorevav, 2013-01-06 13:33

Köszönöm szépen, lesz részem benne, és remélem, sok újdonságot-finomságot is készíthetek, akár a saját ötleteimet, akár innen! :-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

ilus74
ilus74sze, 2012-12-19 15:50

A tepsiben slégan kezded el vágni a süteményt,egyforma szélességűre.Majd ha ez kész,akkor erre merőlegesen szeleteled.Nem tudom érted e!?Úgy is látod,hogy ki jön e a rombusz forma......

polip25
polip25szo, 2012-12-15 22:54

Kedves Ilus :)
megcsináltam és fincsi.Tényleg nem nehéz szeletelni és nem is kemény,pedig kb 2 óra pihi után vágtam belőle.Kíváncsi vagyok holnap reggel milyen lesz :) köszönöm a receptet és nagyon kellemes ünnepeket kívánok neked! :)

Erzsi.Feher
Erzsi.Feherszo, 2012-12-15 15:21

olvastam a receptet ,kifogom próbálni,mert nagyon guszta és végre a puncsos puding amit vettem méltó helyre/sütibe/kerül.Köszi areceptet,elmentettem.Békés boldog Ünnepeket!

elora
eloraszo, 2012-12-15 11:33

Nekem is szimpatikus a recept, de lenne egy kérdésem mielőtt belevágnék: mit jelent az hogy "tepsi hátán" sütni egy tésztát? Ez miféle technika? (Ez ahelyett van, hogy megsütni rendesen és kettévágni középen a vastagabb tésztalapot?) Megfordítom a tepsit, az alját kenem le kívülről vajjal-lisztezem le, és ott egyengetem el a tésztaanyagot? Dehát annak ha meleg sütőbe kerül, nem az lesz az első dolga, hogy lefolyik róla oldalt egy része (lévén nincs perem ami tartsa)? Kérlek világosítsatok fel erről a technikáról, mert anélkül nem merek belevágni.

ilus74
ilus74szo, 2012-12-15 12:33

Üdv!Az ilyen fajta,lapokból álló tésztát,mindig a tepsi hátán szokták laponként sütni.Könnyebb csak lecsúsztatni sülés után,és nem kell ketté vagdosni sem.
Igen,a tepsi hátát vajazod,majd a deszkán kinyújtott,tepsi nagyságú tésztát,a nyújtófára tekerve,a vajazott tepsire lehengergeted.Lefolyni nem fog,hiszen ez egy gyúrt tészta, nem folyékony állagú.Nyugodtan próbáld meg! :-))

elora
eloraszo, 2012-12-15 15:42

Köszönöm szépen a gyors választ Ilus, ki fogom próbálni!

gregoreva
gregorevap, 2012-12-14 15:11

Kedves Iluska!

Most hatalmasakat nyelek, annyira csodálatos látvány ez a süti, annyira finomságos....:-O

Azonnali mentés,- és ezt a sütit, bár nem akartam krémeset készíteni,- nem tudok neki ellenállni, és meg fogom csinálni! :-O
Nagyon ügyes vagy, köszönöm szépen.

Békés, Boldog, Szeretettel teli Karácsonyt kívánok Neked és kedves Családodnak!
Éva-Anyóca

ilus74
ilus74p, 2012-12-14 17:11

Igen,és tényleg finom is!
Legyen békés,boldog a karácsonyod! :-))

olaszneanci
olaszneancip, 2012-12-14 14:53

Köszi kedves Iluska, mentettem !
Boldog, Békés Ünnepeket kívánok szeretettel: Anci

ilus74
ilus74p, 2012-12-14 17:09

Köszönöm,viszont kívánok szeretetben meghitt,boldog karácsonyt!

1233