Kínai zöldséges tészta recept

Kínai zöldséges tészta
Kínai zöldséges tészta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szomszédasszonyom nagyon szereti a kínait, különösen a pirított tésztát. Kedvenc helyükön betekintést nyerhettek, hogyan is készül ez az étel.
Én egy kicsit változtattam rajta.....előnyére vált, legalábbis kiscsaládom szerint :-)

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 2 db sárgarépa (durván reszelve)
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 közepes fej vöröshagyma (félkarikákra vágott)
  • 30 dkg káposzta (vágott)
  • 6 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 15 dkg gomba
  • 2 ek méz
  • ízlés szerint
  • 100 ml szójaszósz
  • 1 ek ecet
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3 db tojás (rántotta)

ajánlat

Nem kell hozzá sok alapanyag, és hamar elkészül.


receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai tojásos sült tészta, káposztás-gombás-zöldborsós tészta szójaszósszal, zöldséges kínai tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat megforrósítjuk, és a karikára vágott hagymát üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a káposztát, a mézet, a zöldborsót, a gombát, a sárgarépát, a rántottát és a legvégén a zúzott fokhagymát.
  3. Minden zöldséggel kb. 2 percig keverjük.
  4. Ezután belekeverjük a főtt spagettit, és folyamatos keverés mellett adagoljuk a szójaszószt.
  5. Amikor már egyöntetű a tészta, átkeverjük az ecettel.

 


  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 376
elküldve: 3
receptkönyvben: 663
elkészítve: 16/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
80 recept

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszpet
Kriszpet Sat, 2013-04-20 10:49

Sziasztok!Tegnap csináltam meg és isteni lett... Kicsit féltem az ecettől(almaecet,2 kanál),de előnyére vált :) Köszi,a kedvencem lett :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-11 22:11

Én az előbb végeztem vele:D naggyon-naggyon finom egy gond van vele: én egy szecsuáni csirkével csináltam és nekem 2órámba került elkészíteni a kettőt :D

Janeway
Janeway Sun, 2011-01-23 16:35

Többször elkészítettem már, annyira finom! Köszönet érte!

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2011-03-12 08:09

Mi is nagyon szeretjük! Egyszerű, tulajdonképpen nem kell sok alapanyag hozzá és még pénztárcakímélő is....ami szerintem elég fontos manapság :-)))

Sissi74
Sissi74 Mon, 2010-06-28 18:46

Ma elkészítettem ezt a tésztát,nem bíztam benne,hogy jó lesz,de tévedtem.Meglepően ízlett mindenkinek,még a nagyon finnyás fiam is ette.Szerintem terítéken lesz máskor is.Köszönöm.

kiss-anett
kiss-anett Thu, 2010-02-25 20:44

Megcsináltam,és nagyon finom lett,még úgy is,hogy csak borsó és répa volt itthon,köszi a receptet!

Rózamari
Rózamari Wed, 2010-02-24 19:55

Köszönöm a választ..értem, a szósz adja a színt..erre nem gondoltam..igaz, nem is főztem még kínait.

Rózamari
Rózamari Wed, 2010-02-24 16:20

Sziasztok, csak egy kérdésem van...mitől sült tészta, mikor itt főzve van? Az étteremben a tészta barnás, azt biztosan elősütik/pirítják valahogy..lehet hogy hasonló módon, mint nálunk a lebbencstésztát?

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2010-02-24 16:41

Ezt igazán nem tudom, viszont jól át kell keverni, bár igaz attól nem sül......:-)
Azért barnás, mert jó minőségű szójaszósz kellene rá, az barnítja meg a tésztát.....Nekem most nem volt elég sötét színű szójaszószom.

kiss-anett
kiss-anett Sun, 2010-02-21 21:02

Szia!
A sima 10%-os ecet jó hozzá?
Nagyon jól hangzik a recept,meg fogom csinálni!!!!

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2010-02-22 08:14

Szerintem a 10 %-os ecet kell hozzá és legalább 1 evőkanállal, de jobb ha 1 1/2 kanállal adsz hozzá. Mint ahogy írtam is, egyszer elfelejtettem hozzáadni és nagyon hiányzott.....valahogy "összehozza" az egészet, de nem lesz savanyu :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-02-21 23:10

Szia!
Bocsi, hogy belekotyogok...próbáld ki az 5 %-os almaecetet. Sokkal lágyabb ízt ad, és jól helyettesíti az eredetileg hasonló ételekhez használt rizsecetet.
Üdv:
Eszter

ozserika
ozserika Wed, 2010-02-10 09:36

Szia!
Ez az étel egyszerűen isteni. A párom nagy kínai étel rajongó, neked hála levettem a lábáról. Köszi szépen!! :-)

ides
ides Tue, 2010-01-19 11:24

Én tettem még bele csíkokra vágott csirkemell filét,cukkinit,pritaminpaprikát is.:) Naaggyyooonn finom lett,köszi a receptet!:)

szuszi
Jolán / szuszi Tue, 2010-01-19 15:52

No, akkor ez egy komplett étel lett :-) ügyes!! Én mellé szoktam sütni egy kis natur csirkemellet, de így is megfogom próbálni. Köszi :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-17 14:36

Megcsináltam én is és isteni finom, csak ajánlani tudom én is !! ;)

KZsuzsi
KZsuzsi Sat, 2010-01-16 22:15

  Jaj, de guszta! Azt meg lehet esetleg tudni, hogy miben volt más az eredeti recept?

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2010-01-17 08:15

Nem volt benne méz és gomba. Tehát ez kihagyható és akkor is jól mükszik a recept. Viszont az ecetet egyszer kifelejtettem és nagyon hiányzott :-)

KZsuzsi
KZsuzsi Sun, 2010-01-17 17:50

  Hú, pedig a méz és gomba nagyon jól hangzik, így fogom kipróbálni én is. Köszönöm!

856