r
Nosalty Logó

Kínai tészta Anett konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kínai tészta Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3591 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1284 micro
  • β-karotin
    3009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.9 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13397.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    9382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    454 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1561 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    12035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 3591 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 145 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

  1. A csirkemellet fűszerezzük kínai fűszerkeverékkel, és serpenyőben pirítsuk kevés napraforgó olajon, amíg a kevés lé, amit enged, elpárolog. Készítsük elő a zöldségeket, vágjuk őket csíkokra, és egy lefedhető serpenyőben egy pici olaj és víz társaságában kezdjük megpárolni a káposztát, majd adjuk hozzá a répát, és végül a hagymát is. 10-15 perc alatt megpárolódik, de aki roppanósabban szereti, az ne hagyja addig.
  2. Kifőzzük a spagetti tésztát, és a tészta főzővizéből kimérünk egy bögrével 2 dl-t, amit még felhasználunk.
  3. Hevítsünk a wokban kevés szezámolajat, amibe beletesszük a lereszelt fokhagymát, szeletelt chilit, gyömbért, a kimért szójaszószt és osztrigaszószt, ezután a zöldségeket és a húst is tegyük bele. Végül a tésztát, öntsük hozzá a tészta főzővizét, és addig süssük, amíg elpárolog a leve.
  4. Folyamatosan keverjük, mert hamar leég.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26406
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzésben az az izgalmas, hogy minden esetben belevihetjük az ízlésvilágunkat az ételbe. Mindegy, hogy hangulatunknak megfelelően főzünk, vagy más kérésének teszünk eleget, a lényeg, hogy adjunk magunkból, fűszerezzük csipetnyi vidámsággal és életkedvvel is az ételt, és a végeredmény több, mint nagyszerű lesz. Készíthetném persze szakszerűen ezt a tésztát is, na de az nem én lennék, naná, hogy kedvemre variáltam meg az elkészítési módot itt is. Így csak ajánlom most is, hogy mindenki a saját maga örömére és kedvére fűszerezzen, az ízlésének megfelelően.

Címlapról ajánljuk

További cikkek