r
Nosalty Logó

Kínai narancsos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kínai narancsos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

páchoz

narancsos csirke

Összesen 744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

páchoz

narancsos csirke

Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

páchoz

narancsos csirke

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3152.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    2646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12608.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1408 mg
  • Nátrium
    10584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1965 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

páchoz

narancsos csirke

Elkészítés

páchoz

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A szójaszószt összekeverjük az olívaolajjal, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és a csirkemell csíkokat legalább fél órán keresztül pácoljuk ebben a keverékben.
  2. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét. Sóval, gyömbérporral és csilivel ízesítjük, és pár perc alatt összefőzzük. Egy viszonylag híg mártás kapunk majd így, amit a húsról rákerülő étkezési keményítő fog besűríteni.
  3. A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben, majd bő olajban kisütjük. Egy tányérba papírszalvétát teszünk, és erre szedjük a megsült húsokat, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róla.
  4. A megsült húsokat a paradicsomos-narancsos mártáshoz keverjük, és 2-3 perc alatt összefőzzük. A húson lévő keményítős bunda kellően besűríti a mártást.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 22232
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Ajánló

Szórhatunk a tetejére szezámmagot, úgy még finomabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szabadidőmben szeretek új receptek után kutatni a gasztro blogokon. Ezt a narancsos csirkét a Dolce Vita blogon találtam, és azonnal tudtam, hogy egyszer el fogom készíteni. A hétvégén valami keleties ízvilágú ebédre vágytam, ezért eljött az alkalom a kipróbálásra. Egy picit változtattam a mennyiségeken, és a konyhában fellelhető alapanyagokhoz igazítottam, és egy finom, kellően édes-csípős ízvilágú ebéd lett belőle. :)

Hozzávalók

páchoz

narancsos csirke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?