Kínai édes-savanyú sertés recept

Kínai édes-savanyú sertés
Kínai édes-savanyú sertés
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a kicsit pikáns ételeket:).
Az első próbálkozásaim között volt; azóta már sokat változott. Ízlés szerint más zöldségeket is rakhatunk bele. Igazából a hús is variálható; én csináltam már csirkéből is.
Ha valaki szereti a csípős ízeket, reszelhet a mártásba egy gerezd fokhagymát, vagy rakhat bele chiliport.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel tálaljuk.
Ha valaki szereti a csípős ízeket, reszelhet a mártásba egy gerezd fokhagymát, vagy rakhat bele chiliport.

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai édes-savanyú hús, ananászos-mézes sertésragu zöldségekkel

elkészítés

  1. Vágjuk a húst kb. 2 cm-es kockákra, sózzuk, borsozzuk. Felverjük a tojást, hozzákeverjük a húshoz, majd megszórjuk 1/2 ek étkezési keményítővel, és összeforgatjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Míg a hús a hűtőben pihen, előkészítjük a többi hozzávalót. A paprikát 3x1 cm-es csíkokra, a hagymákat vékony cikkekre, az ananászt és a gombát 2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A húst bő, forró olajban süssük meg, majd szedjük ki.
  4. A zöldségeket egy serpenyőben, - kevés olajban - süssük 3-4 percig, majd tegyük hozzá a húst és az ananászt.
  5. Keverjük össze a paradicsompürét, a szójaszószt, a balzsamecetet, a gyömbért, a mézet, és öntsük a zöldséges húsra.
  6. A narancs levét keverjük ki a megmaradt 1/2 ek étkezési keményítővel, és sűrítsük be a mártást.

  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 547
elküldve: 1
receptkönyben: 99
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

Legfrissebb cikkek

Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
23252