Kínai édes-savanyú pulykamell recept

Kínai édes-savanyú pulykamell
Kínai édes-savanyú pulykamell
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából konkrét sztori nem kapcsolódik ehhez a recepthez. Családunk szereti a kínai ételeket, és hogy ne csak étteremben ehessünk ilyen ízvilágúakat, kikísérleteztem ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A mártáshoz

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes-savanyú pulykamell kínai módra, pulykamell édes-savanyú mártásban

elkészítés

  1. A húst apró, hosszúkás darabokra, a hagymát, a paprikát, a sárgarépát és a gombát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A wokot kikenjük olajjal, majd pár perc múlva kevés olajat hevítünk benne. A felszeletelt zöldségeket néhány percig erős lángon megpirítjuk, majd félig puhára pároljuk, végül egy tányérra kiszedjük, hogy helyet csináljunk a húsnak.
  3. Az üres wokot ismét felmelegítjük, és beletesszük a húst. Megsózzuk, és meghintjük a kínai fűszerkeverékkel, erős lángon átsütjük, majd puhára pároljuk.
  4. Amíg sül a hús, egy edényben összekeverjük a mártás hozzávalóit.
  5. A megpuhult húshoz hozzákeverjük a félretett zöldségeket, hozzáöntjük a mártást, és összeforraljuk.
  6. Ahhoz, hogy finom krémes mártást kapjunk, ételsűrítőt vagy kevés vízben feloldott étkezési keményítőt adunk a forrásban lévő mártáshoz, és néhány percig tovább forraljuk.
  7. Végül hozzáadjuk a feldarabolt ananászt, ami a receptben kb. fél doboz (de ki mennyit szeret)
  8. Párolt rizzsel, esetleg tojásos rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 129
elküldve: 1
receptkönyben: 226
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kzsuzsu

Mióta szakács: 2010.10.26.
3 recept

Hozzászólások (4)

klarinetos
klarinetosp, 2014-01-24 15:30

Már többször elkészítettük!!! Nagyon szeretjük :) a kedvencem lett

kzsuzsu
kzsuzsuk, 2014-01-28 20:58

Köszönöm! Nagyon örülök:-) További jó főzőcskézést!

kzsuzsu
kzsuzsuh, 2012-04-02 22:45

Szia!
Én szupermarketekben szoktam venni kínai vagy wok fűszerkeveréket. Amit legutóbb vettem, abban koriander, gyömbér, kurkuma, bors, kömény, fahéj, római kömény, fokhagyma, vöröshagyma és paprika van. A mennyiséget nem tudnám pontosan megmondani:-( Érdemes először kevesebbet használni és kóstolgatni, mert függ attól is, ki mennyire kedveli az erőteljesebb ízeket.
Sok sikert és finom ételeket!

fox002
fox002v, 2012-04-01 10:20

hello! én most kezdek el főzéssel foglalkozni és a kedvenc kajáimat szeretném elkészíteni! egy olyan kérdésem lenne hogy a kínai fűszerkeverék mit tartalmaz és milyen mennyiségbe? vagy honnan lehet beszerezni? válaszokat előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
375