Kínai édes-savanyú pulykamell recept

Kalória?
Kínai édes-savanyú pulykamell
Kínai édes-savanyú pulykamell
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából konkrét sztori nem kapcsolódik ehhez a recepthez. Családunk szereti a kínai ételeket, és hogy ne csak étteremben ehessünk ilyen ízvilágúakat, kikísérleteztem ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A mártáshoz

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes-savanyú pulykamell kínai módra, pulykamell édes-savanyú mártásban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst apró, hosszúkás darabokra, a hagymát, a paprikát, a sárgarépát és a gombát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A wokot kikenjük olajjal, majd pár perc múlva kevés olajat hevítünk benne. A felszeletelt zöldségeket néhány percig erős lángon megpirítjuk, majd félig puhára pároljuk, végül egy tányérra kiszedjük, hogy helyet csináljunk a húsnak.
  3. Az üres wokot ismét felmelegítjük, és beletesszük a húst. Megsózzuk, és meghintjük a kínai fűszerkeverékkel, erős lángon átsütjük, majd puhára pároljuk.
  4. Amíg sül a hús, egy edényben összekeverjük a mártás hozzávalóit.
  5. A megpuhult húshoz hozzákeverjük a félretett zöldségeket, hozzáöntjük a mártást, és összeforraljuk.
  6. Ahhoz, hogy finom krémes mártást kapjunk, ételsűrítőt vagy kevés vízben feloldott étkezési keményítőt adunk a forrásban lévő mártáshoz, és néhány percig tovább forraljuk.
  7. Végül hozzáadjuk a feldarabolt ananászt, ami a receptben kb. fél doboz (de ki mennyit szeret)
  8. Párolt rizzsel, esetleg tojásos rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 927
elküldve: 1
receptkönyben: 246
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

kzsuzsu

Mióta szakács: 2010.10.26.
3 recept

Hozzászólások (4)

klarinetos
klarinetos p, 2014-01-24 15:30

Már többször elkészítettük!!! Nagyon szeretjük :) a kedvencem lett

kzsuzsu
kzsuzsu / kzsuzsu h, 2012-04-02 22:45

Szia!
Én szupermarketekben szoktam venni kínai vagy wok fűszerkeveréket. Amit legutóbb vettem, abban koriander, gyömbér, kurkuma, bors, kömény, fahéj, római kömény, fokhagyma, vöröshagyma és paprika van. A mennyiséget nem tudnám pontosan megmondani:-( Érdemes először kevesebbet használni és kóstolgatni, mert függ attól is, ki mennyire kedveli az erőteljesebb ízeket.
Sok sikert és finom ételeket!

fox002
fox002 v, 2012-04-01 10:20

hello! én most kezdek el főzéssel foglalkozni és a kedvenc kajáimat szeretném elkészíteni! egy olyan kérdésem lenne hogy a kínai fűszerkeverék mit tartalmaz és milyen mennyiségbe? vagy honnan lehet beszerezni? válaszokat előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek

Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.
383