r
Nosalty Logó

Kínai diós csirke wokban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Kínai diós csirke wokban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 545 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    885 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3957 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 2177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben közepes lángon megpirítjuk a diót kb. 3 perc alatt.
  2. Egy kisebb serpenyőben vagy lábosban kis lángon hevítsük a cukrot folyamatos kevergetés mellett. Amikor az egész barna színű folyékony masszává változott (kb. 5 perc), vegyük le a tűzről, és rögtön tegyük bele a pirított diót. Villával forgassuk meg a diókat, hogy minden oldalát bevonja a karamell, utána minél előbb szedjük ki a diókat, és rakjuk sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni.
  3. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, rizsbort és a kukoricakeményítőt, majd forgassuk bele az 1-1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Minimum 10 percig marináljuk.
  4. Hevítsük fel a wokot, tegyük bele az olajat. A felkarikázott újhagymát pirítsuk 20 másodpercig. Adjuk hozzá a csirkét, pirítsuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a hosszúkásra aprított paprikát és a zöldborsót, pirítsuk további 1 percig.
  5. Adjuk hozzá a hoisin szószt és a szezámolajat, jól keverjük össze az egészet, és főzzük még 1-2 percig, amíg a csirke teljesen megfő. Ízesítsük sóval, borssal.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg karamellizált dióval, fogyasszuk rizzsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3510
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Érdemes több karamellizált diót csinálni, mert mire elkészül hozzá a csirke, addigra rejtélyes módon eltűnik az összes.

Címlapról ajánljuk

További cikkek