Kínai ananászos csirkemell recept

Kínai ananászos csirkemell
Kínai ananászos csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ételt szerettem volna. Egy darab csirkemellet találtam a mélyhűtőben, és egy kisebb ananász is árválkodott a zöldséges dobozban. Összeházasítottam őket.

hozzávalók / 3 adag

  • 40 dkg csirkemell-filé
  • 5 dkg liszt
  • bors
  • 1 ek narancsos peri-peri olaj (opcionális)
  • 20 dkg tisztított, felkockázott ananász
  • 1 ek barna cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 dl félédes fehérbor
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 1 szál újhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1 zölddiónyi gyömbér csíkokra vágva
  • 1 tk kínai ötfűszer-keverék
  • 1 tk szójaszósz
  • 1/2 lime leve
  • 1/2 kk chilipehely

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – A vércsoport
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirke wokban, fűszeres csirkefalatok gyümölccsel, wokban sült csirke ananásszal

elkészítés

  1. 1 ek narancsos peri-peri olajon (jó bármilyen olaj) a felkockázott ananászt pirítani kezdjük, közben 1 ek barna cukrot hozzáadunk, hogy könnyebben karamellizálódjon, és rácsavarunk 2 ek-nyi citromlevet. Ha karamellizálódott, félretesszük.
  2. A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és 2 ek felforrósított olajon wokban hirtelen átsütjük, hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát, a fűszereket, majd felöntjük a borral, forraljuk, míg elillan az alkoholtartalma, hozzáadunk még 2 dl zöldség alaplevet, és kis tűzön, lefedve kb. 20 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ekkor belekeverjük az ananászt, együtt főzzük még 5 percig.
  3. Köretnek sült tésztát, rizst adhatunk mellé.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 804
elküldve: 5
receptkönyben: 124
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1240 recept

Hozzászólások (4)

.Méhecske.
.Méhecske.v, 2013-05-26 21:22

Honnan van Neked ennyi különleges és finom recepted? Nem győzöm csodálni..! :)

Vass Éva
Vass Évah, 2013-05-27 14:46

Köszönöm szépen nagyon kedves vagy. Mint a storykból olykor kiderül, a nagyon válogatós fiamnak keresem a megfelelőt. Valamint szeretjük a változatosságot. Kevés alkalommal készítem ugyanzt az ételt (kivéve a rántott húst). Keresgetek, kutakodok a neten, és ami az én ízlésvilágomnak megfelel, azt elteszem a tarsolyomba, aztán egyszer előveszem. Vagy benézek a hűtőbe és az ott található ételekből kreálok valamit. Hát így. Üdv: Évi néni

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!