r
Nosalty Logó

Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manuel Calavera
Kijevi jércemell balzsamecetes laskagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 669 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2670 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 669 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2670 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk le és csepegtessükle a jércemellet.
  2. Nyissuk ki egy éles kés segítségével, kissé klopfoljuk ki, hogy meglazítsuk a rostokat.Enyhén sózzuk le.
  3. A vajat törjük szét villával, keverjük össze egy szétzúzott fokhagymagerezddel, borsozzuk, sózzuk, és adjunk hozzá egy nagy csipet apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. Az ízesített vajat keverjük össze a reszelt sajttal.
  5. Töltsük bele a jércemellbe, és hajtsukössze úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki sehol.
  6. Panírozzuk be.
  7. Bő olajban rántsuk ki úgy, hogy hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, különben a hús kérget kap, és nem sül át (180 C°).
  8. A körethez: mossuk le folyó víz alatt a laskagombát, alaposan csepegtessük le, ne legyen vizes.Vágjuk 1 cm-es csíkokra.
  9. Vágjuk a póréhagymát julienne-re.
  10. Serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, pirítsuk meg a laskagomba csíkokat.
  11. Ha megpirult a gomba, adjuk hozzá a póréhagymát.Ha kissé megfonnyadt a póréhagyma, öntsük fel a fehérborral.Ha a bor elpárolgott, hozzáadunkegy gerezd zúzott fokhagymát.
  12. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a balzsamecetet.
  13. A jércemellet kettévágva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3755
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manuel Calavera 20 recept

Tradicionális, alap töltött húsétel, nem maradhat ki egy-egy kreatívabb háziasszony (kreatív férj) szakács-repertoárjából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek