r
Nosalty Logó

Kígyósüti - Baklava másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kígyósüti - Baklava másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    372.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4536.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    1036 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 5775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Durvára daraboljuk a magokat.
  2. Hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és a levét.
  3. A felvert tojásfehérjét is óvatosan belekavarjuk (én a tojásfehérjébe teszem bele a csipet sót).
  4. A réteslapokból félig egymásra rakva, hosszú lapot csinálunk (a tetejét kicsi olvasztott margarinnal megkenjük, hogy összetapadjon).
  5. A tölteléket beletesszük, majd feltekerjük a lapokat.
  6. A feltekert kígyót csigába összetekerjük, és tűzálló tálba helyezzük.
  7. Végül sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5783
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

Az egyik ötlet szerint ha kihűlt, porcukorral és szárított rózsalevéllel vagy lekvárral ízesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A baklavát nagyon szeretem, de mivel Isztambulban élek, nem vehetem fel a versenyt a helyi asszonyokkal. Ezt a receptet a sok-sok hallott elkészítési javaslatból kombináltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk