r
Nosalty Logó

Kétszínű zöldbableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Kétszínű zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3728 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5090 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4277 micro
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb fazekat negyedig megtöltünk hideg vízzel. Beletesszük a gerezd fokhagymákat, a kicsumázott, ketté vágott zöldpaprikát és a levélkéitől megfosztott zeller és petrezselyem szárakat, amit fehér cérnával összekötöttünk. Megsózzuk, és feltesszük forrni.
  2. A zöldbabnak mosás után lecsipkedjük a végeit, és a kívánt hosszúságúra tördeljük. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A zellerzöldet és a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
  3. Ezalatt a fazék víz már jó erősen forrni kezdett. A forrásba lévő vízbe először beletesszük a felkarikázott zöldséget. Majd egy 10-15 perc után az összetördelt zöldbabot.
  4. Amikor már puha, egy tányérkára kipecázzuk a fokhagyma gerezdeket és a fél paprikát. Egy kanál segítségével lehúzzuk a héjáról a paprikahúst, és összepasszírozzuk a főtt fokhagymával. A héjat kidobjuk, a többit visszatesszük a levesbe.
  5. Egy lábaskában felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a lisztet. Nem kell a rántásnak barnának lennie! Ekkor beleteszünk egy kevéske vágott petrezselyem és zeller vagdalékot, és elkeverjük. Ezután tesszük rá a piros paprikát. Felöntjük hideg vízzel. Elkeverjük, és a leveshez adjuk. Összeforraljuk.
  6. Ha kész, teszünk bele egy gondolatnyi ecetet. A tejfölt külön kínáljuk mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8721
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétszínű zöldbableves
Lizinka_ 589 recept

A story így hangzik: A májusi eső teljesen beleverte a zöld hüvelyű bab magjait a földbe, és csak itt-ott kelt ki. A sárga hüvelyű bab viszont roskadozik a termés alatt. Ezért összekevertem a kétféle zöldbabot, és abból lett a leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?