Kétszínű linzercsillag recept

Kalória?
Kétszínű linzercsillag
Kétszínű linzercsillag
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a tészta nehezen akarna összeállni, kevés tejet tegyünk hozzá. Ez függ a liszt minőségétől is. Egyébként nagyon szépen ki lehet szaggatni, mivel rugalmas tésztát kapunk. Neylonban érdemesebb tartani, így puhul valamennyit. Mogyorókrém helyett tetszés szerint lehet kenni bármi mással. Több napig eláll.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár reggelire egy pohár capuccino mellett is lehet fogyasztani!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Könnyű linzer, olcsó linzer, kakaós linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává. Elfelezzük, és a felébe keverjük, gyúrjuk a kakaóport.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  3. Kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Mogyorókrémmel megkenjük. Kettőt-kettőt összeragasztunk. 2 és fél gáztepsivel lett.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 503
elküldve: 8
receptkönyben: 140
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
381 recept

Hozzászólások (2)

dina7426
dina7426 k, 2012-08-07 14:16

Ez a recept is nagyon jó. Számtalan variáció van a linzerre, ezért sosem unalmas!

Legfrissebb cikkek

Étcsokoládé-mousse igazán édesszájúaknak
Étcsokoládé-mousse igazán édesszájúaknak
Ha valaha veled is előfordulna, hogy A Konyhafőnök versenyzőihez hasonlóan össze kell mérned a tudásod másokkal csokimousse-készítésben, akkor válaszd ezt a receptet!
A világ leghíresebb salátája
A világ leghíresebb salátája
Több mint 90 éves az eredeti Cézársaláta. A magyar vendéglátásban legtöbbször csak félreértelmezett változatával találkozhatunk, így sokan nem is tudják, hogyan készül.
1536