r
Nosalty Logó

Kétszínű linzer - Linzer 9.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kétszínű linzer - Linzer 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1317 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5268 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 400 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1317 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5219.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2289 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.8 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 5268 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 400 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a kakaópor kivételével egy tálban összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét összegyúrjuk a kakóporral.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A diót zacskóba tesszük, nyújtófával durvára törjük, majd tálkába tesszük, és a kristálycukorral összekeverjük.
  5. A tojásfehérjét tálkába tesszük, kissé felverjük.
  6. Lisztezett deszkán előbb a világos tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd lyukas közepű linzerszaggatóval karikákat szaggatunk belőle.
  7. A karikák tetejét előbb a tojásfehérjében, majd a cukros dióban megmártjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, világos színűre sütjük (Kb. 10-15 perc). A tészta "hulladékot" összegyúrjuk, és ismét kiszaggatjuk mindaddig, míg el nem fogy.
  8. A kakaós tésztát kerek formával szaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezen sütjük. (Kb. 10-15 perc)
  9. Kihűlés után a világos és a sötét tésztakarikákat lekvárral összeragasztjuk. Majd ízlés szerint dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18209
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 27.

Ajánló

Baracklekvárral finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, finom, előre elkészíthető linzer, jól záródó fémdobozban egy éjszaka alatt megpuhul.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek