r
Nosalty Logó

Kétsajtos paradicsomos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kétsajtos paradicsomos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 552 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 2763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Összesen 133 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2468.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    19453 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 552 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12343.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2080 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2087 mg
  • Nátrium
    7553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6029 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    9530 micro
Összesen 2763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4641 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Elkészítés

hozzávalók a gnocchihoz

  1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük.
  2. Hozzákeverjük a lisztet és a sót, majd a tojásokat, valamint a reszelt parmezánt, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát belisztezett deszkán nagyjából 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és 4-6 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A tésztacsíkokat egyesével rudakká sodorjuk, majd 1,5-2 centiméteres darabokra vágjuk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
  5. Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit.

hozzávalók a szószhoz

  1. Egy kisebb lábosban olajat melegítünk, majd rádobjuk a vöröshagymát, kicsivel később pedig a fokhagymát is, és üvegesre pároljuk őket.
  2. Hozzákeverjük a chilipelyhet, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett pár percet rotyogtatjuk.
  3. Hozzáadunk fél deci tejszínt (ettől lesz igazán tökéletes színe), majd a bébispenótot, és kis lángon addig főzzük még, amíg a spenót össze nem esik.
  4. Egy sütőbe való tálat olajjal kikenünk, majd beletesszük a gnocchit. Ráöntjük a paradicsomszószt, és összekeverjük.
  5. A tetejére jön a mozzarella, valamint ráreszelünk egy adag parmezánt is, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 47212
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gnocchiban nem csak az íze fantasztikus (persze az a leginkább), hanem az is, hogy házilag is viszonylag könnyen el tudjuk készíteni, nem igényel semmilyen extra konyhai gépet, csak egy kis türelmet.

Hozzávalók

hozzávalók a gnocchihoz

hozzávalók a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek