r
Nosalty Logó

Kétsajtos-hagymás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Kétsajtos-hagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8585.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1758 mg
  • Nátrium
    4012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 4240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 38 dkg lisztet 1 púpozott tk sóval tálba szórjuk.
  2. Elmorzsoljuk benne a feldarabolt vajat, és hozzáadunk 1,5 dl vizet, meg az ecetet.
  3. Gyorsan összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, 45 percre hűtőbe tesszük.
  4. Közben a felkarikázott vöröshagymát a felhevített olajon aranysárgára sütjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és hűlni hagyjuk.
  6. A maradék lisztet a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, és alacsony hőfokon 4-5 percig főzzük.
  7. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük, és 7-8 dkg-ot félreteszünk, a többit a forró tejben megolvasztjuk.
  8. A tojásokat a tejföllel elkeverjük, és apránként a félrehúzott sajtmártásba vegyítjük, majd sóval, szerecsendióval, borssal fűszerezzük.
  9. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben a tésztát kinyújtjuk, és a széleket felhajtjuk.
  10. Az alapot villával megszurkáljuk, és a hagymával megszórjuk.
  11. Körben a széleket szabadon hagyva elosztjuk rajta a sajtmasszát, és a félretett sajttal megszórjuk.
  12. Előmelegített sütőbe, alulról a 2. sínre toljuk, és aranybarnára sütjük.
  13. Kb. 10 perc pihentetés után szeletekre vágjuk, és melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2488
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas leves után második fogásnak is tálalhatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?