r
Nosalty Logó

Kétsajtos-baconos csirkemell Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Kétsajtos-baconos csirkemell Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1984 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 397 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5062.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 1984 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, hosszában vékony szeleteket vágunk (kb. 9-10 szelet), sózzuk, borsozzuk.
  2. Az újhagymát megmossuk,felkarikázzuka zöld részét is.
  3. Egy őzgerincformát hosszában kibélelünk baconnal, az alját és az oldalát is. Beleteszünk 1 sor húst, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, rátesszük a szeletelt sajtot. Újabb sor hús, megkenjük a tömlős krémsajttal, rátesszük a maradék húst, befedjük baconnal.
  4. Kb. 1 órát sütjük, a keletkezett pecsenyelét beleöntjük egy kis tálba, tegyük vissza sütőbe még jó 10 percre, hogy alul a bacon picit megsüljön.
  5. Gyors mozdulattal átfordítjuk egy jénaiba vagy tepsibe, és már csak pirulásig sütjük, kb. 10 percig.
  6. Picit hagyjuk kihűlni, majd éles késsel ferdén szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6068
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Ajánló

Burgonyapürével szoktam tálalni, a szafttal kicsit meglocsolva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem natúr a csirkemellet, mert nekem nagyon száraz. Így viszont kellemesen szaftossá válik a a kétféle sajttól. Finom, egyszerű, és nem utolsósorban időtakarékos. Hidegtálakhoz is javaslom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek