Kétféle sajtos-sonkás rakott cukkini recept

Kétféle sajtos-sonkás rakott cukkini
Kétféle sajtos-sonkás rakott cukkini
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukkini kedvelőknek nagyon ajánlom, rettenetesen finom! Valami újat szerettem volna cukkiniből, s ezt sütöttem ki! :) Nem fogja megbánni, aki ezt elkészíti, garantálom! :) 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én már sonka helyett használtam 4 darabos füstölt virslit, amelyet a káposztareszelőn reszeltem le, s úgy szórtam rá! Aki olcsóbban szeretné megúszni, használhat párizsit, egyéb virslit lereszelve!

Mennyeien finom! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos cukkini, rakott cukkini sajttal és sonkával, kétféle sajttal rakott cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket jól megmossuk, a végeit levágjuk, egy tálcára vékony (3-5 mm) szeletekre felvagdossuk, enyhén megszórjuk sóval és borssal, jól összekeverjük őket - tehát nem egyesével sózunk, borsozunk! Félretesszük.
  2. Egy jénai, magasabb falú edényt kivajazunk, még apró vajdarabokat pötyögtetünk az aljára (a vaj felét, tehát 5 dkg-ot).
  3. Egy tálba öntjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a trappista sajtot reszelve (vékony lyukún), s jól összekeverjük az egészet.
  4. A sonkát apró csíkokra felvagdossuk, s egy pici vajon megpirítjuk - el is lehet hagyni a pirítást, úgy is finom lesz.
  5. Mindent előkészítettünk, jöhet az összeállítás: A tálcán lévő cukkiniket két részre széttoljuk, s az egyiket elkezdjük kézzel belemártogatni a tejfölös masszába, s szépen sorban, ahogyan a képen látszik, lerakjuk a jénai aljára. Erre rászórjuk a felaprított sonkát, ráreszeljük a Karaván sajtot, a maradék vajat kis darabokban rápötyögtetjük, majd a cukkini másik felével, a tejfölös masszába mártogatva, szépen sorban befedjük.
  6. 150 fokon, alsó-felső sütéssel addig sütjük, míg ilyen szép színű nem lesz a teteje. Ez sütőfüggő is, én 45 percig sütöttem.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20X30 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 23 198
elküldve: 6
receptkönyvben: 393
elkészítve: 35/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
117 recept
hirdetés

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka h, 2017-07-10 08:17

Isteni recept, köszönöm! Elkészítettem, most van itt az ideje, szezonja, sűrűn kell majd csinálnom, de nem baj, mert mindenki szereti, s így mindenki örömére teszem! :)
Köszönöm, ez is tökéletes recept!!!
Azt nem értem, ezt miért nem emeli ki a Nosalty (ezt sem)???!!! Bár, tudom....! Ne hagyd magad, várjuk továbbra is a szuperfinom receptjeidet!!! :)

Princesztus
Princesztus p, 2016-07-22 06:58

Ma fogom elkészíteni másodszor!Nagyon finom és gyors.Én annyit változtattam rajta,hogy tettem bele egy kis fokhagymát is,mert szerintem a cukkini kívánja. :) Finom lett!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 szo, 2016-07-23 05:55

Kedves "Princesztusz"! Nagyon örülök, hogy elkészítetted, s ízlett! A fokhagyma jó ötlet, én is ki fogom próbálni, biztos finom! :) Köszönöm, hogy írtál, s az ötletet is! :) Kellemes hétvégét! :)

anett92
Válogatós / anett92 sze, 2016-06-01 08:27

Lehet, hogy buta kérdés, de csak simán felkarikázom a cukkinit és kész? Nem kell a belsejét, a magos részt kiszedni? Válaszodat előre is köszönöm!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 h, 2016-07-04 06:55

Kedves "anett92"! Miért lenne buta a kérdésed? Viszont úgy van, ahogyan Te is írtad, simán felkarikázzuk, semmit nem kell kiszedni belőle! Egyébként, tényleg nagyon finom, s most itt is van a szezonja - igaz, én télen is szoktak készíteni! :) További jó böngészést!

nyukacika
nyukacika h, 2015-09-21 13:13

Sziasztok!
Én kipróbáltam a receptet,mindent ugyanúgy csináltam,ahogy le van írva,mégse sikerült teljesen jól....annyi vizet eresztett a cukkini,hogy nem bírt elpárologni-kisülni,így le kellett öntenem róla. Pedig nem vagyok kezdő a konyhában :(

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 h, 2015-09-21 15:58

Kedves "nyukacika"!
Örülök, hogy elkészítetted, annak már nem, hogy nem tökéletesen sikerült!
Fogalmam sincs, mi lehet az oka, mert nekem sosem volt vizes, a fotón is látszik az eredmény! Pedig sokszor csináltam, s én sem vagyok kezdő a konyhában! :)
Valami összetevő minőségében gondolom a problémát! Remélem, ha újra elkészíted, a Tiéd is tökéletes lesz!
Üdv.: JUDYTH59

Telka
Telka p, 2015-08-14 08:03

Ez nagyon jónak látszik , pont tegnap vettem 2 közepes cukkinit mást gondoltam belőle , hát az most elmarad és ez LESZ !!! Köszi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 p, 2015-08-14 12:38

Kedves Telka!
Nagyon örülök, hogy adhattam egy tippet a mai ebédhez, s a véleményednek is! Kérlek, írd majd meg, hogy sikerült, s tetszett - e? :) Szerintem, jól választottál! :)
Nagyon szívesen, én is köszönöm, hogy ennél döntöttél!
Jó főzőcskézést, legyen kellemes a napod!
Szia: Judit :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 cs, 2015-08-13 13:03

Kedves Kata!

Köszönöm a véleményed, örülök neki, hogy elnyerte a tetszésedet! :)
Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Írjál majd, hogy ízlett Neked, s a családodnak!

Legyen nagyon kellemes, szép a napod!

Szia: Judit :)

713