r
Nosalty Logó

Ketchupos-hagymás sült csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kripili
Ketchupos-hagymás sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2588 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 646 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2588 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    291 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges.
  2. Egy nagy tálba beleöntjük az olajat, belekeverjük a fűszereket és a ketchupot. Belenyomjuk a fokhagymát.
  3. Felszeleteljük nagy szálakra a hagymát, és azt is hozzákeverjük.
  4. A csirkéket átforgatjuk az olajos masszában, és tepsibe helyezzük őket. A tálban maradt olajos hagymát ráöntjük a húsra, és adunk hozzá 1 dl vízet.
  5. Letakarjuk fóliával, majd kb. 3/4 órát pároljuk, lehet magas hőfokon.
  6. Ha nagyjából kész (látni, hogy kicsit jön le a csontról a hús), akkor levesszük a fóliát, és megkenjük még egy kis ketchuppal és mehet vissza max. hőfokon.
  7. Innentől figyeljük, mert a ketchup odaéghet. Ha szépen megpirul, már majdnem fekete a teteje, akkor kész is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 64 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 47409
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Ajánló

Éppen diéta van, úgyhogy mi köret nélkül nyammogtuk el vacsira, így annyira nem hízlal. :) Mehet hozzá egy kis koviubi. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ketchupos-hagymás sült csirke
kripili 13 recept

A sült csirkét imádjuk, én főleg a szárnyát jó ropogósan, de uncsi volt, ezért feldobtam egy kis ketcuppal... jó választás.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek