Ketchup házilag sanila konyhájából recept

Ketchup házilag sanila konyhájából
Ketchup házilag sanila konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsom befőzésekor legcélszerűbb elkészíteni. Én mindig akkor készítem, így nem kelll vele külön pepecselni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi készítésű ketchup, ketchup tartósítva, házi paradicsomszósz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomlevet feltesszük főni. Beletesszük a zellerzöldet, hagymát, fokhagymát, fűszereket. Forrástól számítva kb. 1 órát főzzük a paradicsomlé sűrűségétől függően.
  2. Ha a hagyma megfőtt, összeturmixoljuk az egészet rúdmixerrel. Hozzátesduük a sót, cukrot és az almaecetet.
  3. Főzzük még egy pár percet, majd hozzáteszünk 3 evőkanál dzsemfixet, 3 késhegynyi nátrium-benzoát.
  4. Kis üvegekbe töltjük, és dunsztba tesszük, míg kihűl (1-2 nap). Főzés után kb. 1 liter marad. Nagyobb mennyiségnél duplázom az arányokat.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 473
elküldve: 10
receptkönyben: 96
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

175