Ketchup házilag sanila konyhájából recept

Ketchup házilag sanila konyhájából
Ketchup házilag sanila konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsom befőzésekor legcélszerűbb elkészíteni. Én mindig akkor készítem, így nem kelll vele külön pepecselni.

hozzávalók / 4 adag

  •  1,5 l passzírozott paradicsomlé (kb. 2 kg paradicsom leve)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 szál zellerzöld
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kk bors
  • fél kk őrölt babérlevél 
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk oregáno 
  • 0,5 dl almaecet (ízlés szerint növelhető)
  • fél ek só
  • 3-4 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 csipet szerecsendió
  • dzsemfix 2-3 ek (sűrűségtől függően)
  • nátrium-benzoát

ajánlat

Bármikor!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi készítésű ketchup, ketchup tartósítva, házi paradicsomszósz

elkészítés

  1. A paradicsomlevet feltesszük főni. Beletesszük a zellerzöldet, hagymát, fokhagymát, fűszereket. Forrástól számítva kb. 1 órát főzzük a paradicsomlé sűrűségétől függően.
  2. Ha a hagyma megfőtt, összeturmixoljuk az egészet rúdmixerrel. Hozzátesduük a sót, cukrot és az almaecetet.
  3. Főzzük még egy pár percet, majd hozzáteszünk 3 evőkanál dzsemfixet, 3 késhegynyi nátrium-benzoát.
  4. Kis üvegekbe töltjük, és dunsztba tesszük, míg kihűl (1-2 nap). Főzés után kb. 1 liter marad. Nagyobb mennyiségnél duplázom az arányokat.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 974
elküldve: 10
receptkönyben: 79
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
20 recept

Legfrissebb cikkek

Heti menü: tojás és sonka nélkül
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Húsvét alatt bizonyára rengeteg tojást és sonkát sikerült elfogyasztanunk, ezért most egy ideig hallani sem akarunk ezekről. Itt egy válogatás, mely szigorúan nélkülözi őket.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.