r
Nosalty Logó

Késő őszi gyümölcsös csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Auringonkukka
Késő őszi gyümölcsös csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1631 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2664.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 409 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10658.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    7684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2092 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5053 micro
Összesen 1631 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát összetörjük, és egy kevés olaj hozzáadásával összekeverjük a fűszerekkel.
  2. A megmosott csirkemell filéket bedörzsöljük a fokhagymás-fűszeres keverékkel, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk.
  3. Közben egy deciliter vizet felforralunk, és beletesszük a húsleveskockát, ehhez hozzáöntjük egy narancs kifacsart levét.
  4. A csirkemell filét tűzálló tálba rendezzük, tetejére halmozzuk a cikkekre vágott narancsszeleteket, és felöntjük a narancsos húsleveslével. Alufóliát helyezünk a tetejére, és kb. 40 percre a sütőbe tesszük.
  5. Ezután rászórjuk a tetejére a szőlőszemeket, majd a olajbogyókat is. Egy kicsit átkeverjük az egészet, majd alufólia nélkül sütjük tovább, míg el nem készül.
  6. Tálaláskor rukkola salátával bolondítjuk a gyümölcsös-csirkés ízkavalkádot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 637
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Ajánló

Mi köretnek mazsolás kuszkuszsalátát ettünk hozzá, de kiváló lehet rizzsel is vagy akár sima zöldsalátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Késő őszi gyümölcsös csirke
Auringonkukka 61 recept

Egy hetente megjelenő ingyenes receptújságban bukkantam rá erre a különleges, késő őszi-kora téli receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek