r
Nosalty Logó

Kerek hálós almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kerek hálós almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3850 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 173 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 641 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 3850 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg. A reszelő nagyobb lyukán reszeljük le. A levét csavarjuk ki, arra nem lesz szükség. Az almát ízesítsük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, szórjuk bele a sütőport, morzsoljuk el benne a szobahőmérsékletű margarint. Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját. Alaposan dolgozzuk össze.
  3. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kenjünk ki margarinnal, és szórjuk meg liszttel. Vegyük ketté a tésztát.
  4. Az egyik felét nyújtsuk a pite nagyságától kicsit nagyobbra, a nyújtófára feltekerve fektessük bele a formába úgy, hogy legyen pereme is. Szépen igazítsuk bele. Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát. Szórjuk meg a búzadarával.
  5. Az almát kanalazzuk bele, és a kanál domború felével szépen simítsuk el a tésztán a tölteléket.
  6. A maradék tésztát szintén nyújtsuk el, gurítsuk át rajta a belisztezett tésztarácsozó hengert.
  7. Óvatosan húzzuk szét a hálót, majd fektessük az almára.
  8. A hulladék tésztát, ami a széleknél túllóg, vágjuk le, gyúrjuk össze, sodorjuk hengerré. A pite szélére terítsük a rudat. Egy kávéskanállal készíthetünk rá mintát.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9886
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerek hálós almás pite
Andi80_ 380 recept

Bálint napra lepett meg a párom ezzel a piteformával, ami már régi vágyam volt. A Virágos almás pite és a Hálós almás pite után itt a következő almás, ami már kerek formában és újra a tésztarácsozóval készült.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek